Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αριθμητική του Καραγκιόζη: Πώς μοιράστηκαν τα… κουκιά του «διαζυγίου» Σύριζα-Ανέλ

Η αριθμητική του Καραγκιόζη: Πώς μοιράστηκαν τα… κουκιά του «διαζυγίου» Σύριζα-Ανέλ

Κουντουρά και Κόκκαλης ανακοίνωσαν σήμερα την στήριξή τους στον Σύριζα

Με σκηνοθεσία Bollywood ο Καμμένος επιχειρεί να κοροϊδέψει τους Έλληνες πολίτες και να παρουσιαστεί ως «μακεδονομάχος», όμως η ξεδιάντροπη συναλλαγή που διαφαίνεται να πραγματοποιείται την «τελευταία στιγμή», δείχνει ξεκάθαρα πως όλα ήταν προσχεδιασμένα.

Καταρχάς, να θυμηθούμε όλοι ότι ο Σύριζα διαθέτει 145 βουλευτές, συνεπώς υπολείπεται 6 βουλευτών στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και της ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία ζήτησε, με την συζήτηση να ξεκινάει την Τρίτη. Αυτός ο μαγικός αριθμός «6» είναι που ήταν το κλειδί της όλης συζητήσεως, μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, μίας συζήτησης που διεξάγεται τουλάχιστον από τον Αύγουστο, όπως ήδη έχουμε τονίσει.

Στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Τσίπρας είχε εδώ και καιρό την διαβεβαίωση της εναπομείνασας Κ.Ο. του Ποταμιού ότι θα υπερψηφίσει αυτή την προδοτική συμφωνία, ήτοι 4 βουλευτές, τους Δανέλλη, Θεοδωράκη, Μαυρωτά και Λυκούδη. Οι άλλοι δύο βουλευτές του Ποταμιού, Ψαριανός και Αμυράς, πάνε ήδη για ΝΔ. Ως δια… μαγείας, σε αυτή την κρίσιμη ψηφοφορία, ο Καμμένος… δανείζει στον Τσίπρα τους Κουντουρά, Παπακώστα (που υπουργοποίησε ο Καμμένος), Παπαχριστόπουλο και τον Κόκκαλη, δηλαδή 3 τουλάχιστον, πιθανόν και 4 βουλευτές, σε περίπτωση που κάποιος από το Ποτάμι αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή.

Στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης, ο Τσίπρας έχει τους 145 βουλευτές του και τον Δανέλλη από το Ποτάμι. Δύσκολη αντικειμενικά ψηφοφορία, αφού εκεί το υπόλοιπο Ποτάμι έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει, γιατί τότε θα κλείσει η πόρτα της ΝΔ. Εκεί, λοιπόν, ο Καμμένος… δανείζει πέντε ολόκληρους βουλευτές, ήτοι τους Ζουράρι, Κουντουρά, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλο και Κόκκαλη, οδηγώντας την μέτρηση στους 151.

Πάντα βεβαίως, σε όλες τις ψηφοφορίες, υπάρχει η… χρυσή εφεδρεία του συστήματος, το ΚΚ€, που μπορεί να αποχωρήσει από την ψηφοφορία, ρίχνοντας τον πήχη για τις ψηφοφορίες.

Και όλα τα παραπάνω, που είπαμε, χωρίς ο Καμμένος να διαγράψει τους «δανεικούς» βουλευτές Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, παρά μόνο την Κουντουρά και τον Κόκκαλη, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό του να συνεχίσει να διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα. Αλλά ακόμα και όσον αφορά τους διεγραμμένους, δεν τους διέγραψε και από τίποτε το μείζον, αφού οι ΑΝΕΛ ουσιαστικά πλέον δεν υφίστανται στην πολιτική ζωή του τόπου, μάλλον χάρη τους έκανε μάλιστα.

Με αυτά γίνεται απολύτως σαφές πως η μοναδική πολιτική δύναμη που μάχεται ειλικρινά και με όλες της τις δυνάμεις την προδοσία της Μακεδονίας μας είναι η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων!

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-arithmhtikh-tou-karagkiozh-pws-moirasthkan-ta-koukia-tou-diazugiou-suriza#ixzz5cZuy1bA2

Exit mobile version