Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για μια Ευρώπη Εθνικιστική

Για μια Ευρώπη Εθνικιστική

Άρθρο στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Δεν το κρύβουν οι ταγοί, αλλά και οι ουραγοί του καθεστώτος, πως οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι κομβικής σημασίας για την διατήρηση της εξουσίας τους επί των ευρωπαϊκών λαών και ως εκ τούτου την προώθηση της αυτοκτονικής ατζέντας των «ανοιχτών συνόρων», των μνημονίων και της «πολιτικής ορθότητας».

Ενδεικτικό αυτού που λέμε είναι ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (η ΝΔ της Ευρώπης) ως κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου διαδόχου του Γιουνκέρ, Μάνφρεντ Βέμπερ, έθεσε τον «Αγώνα κατά του εθνικισμού και κατά εκείνων οι οποίοι απορρίπτουν μία ευρωπαϊκή συνεργασία και ως εκ τούτου προωθούν την καταστροφή της ηπείρου».

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη του σεσημασμένου αυτού ανθέλληνα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), σημείωσε πως «Οι Ευρωεκλογές θα αποφασίσουν για το εάν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υπάρχει πλειοψηφία εθνικιστών και λαϊκιστών, οι οποίοι απορρίπτουν στον πυρήνα τους την ευρωπαϊκή συνεργασία και σύμπραξη. Γι’ αυτό, τίθεται το βασικό ερώτημα: εθνικός εγωισμός ή συνεργασία».

Μην νομίζετε, όμως, πως η ανησυχία απέναντι στην εθνικιστική καταιγίδα που σαρώνει την Ευρώπη ανήκει μονάχα στην «δεξιά» της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο τρόμος απέναντι στον Εθνικισμό ενώνει τις διάφορες πτέρυγες του καθεστώτος, όπως ενωμένοι ήτανε στην υπερψήφιση του «μνημονίου της αριστεράς», του τζαμιού στον Βοτανικό, της αναγνώρισης του… «κοινωνικού φύλου», των «αντιρατσιστικών νόμων», στην κοινή πολιτική στο λεγόμενο «προσφυγικό» και την επί της ουσίας συμφωνία στην προδοσία των εθνικών θεμάτων.

Παρόμοιες… ανησυχίες, λοιπόν, εξέφρασε τις προάλλες και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, μιλώντας χθες στην εκπομπή της κόκκινης ΕΡΤ, όπου έκανε έκκληση με τα ακόλουθα λόγια: «Πρέπει πια να δημιουργηθεί αυτός ο ευρύς προοδευτικός πόλος – και στην Ευρώπη γίνονται βήματα – και να δούμε πως θα αποτρέψουμε την άνοδο της Δεξιάς και ειδικά της Ακροδεξιάς και να δημιουργηθεί αυτό που έχει γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία κα.) τη συνεργασία της Σοσιαλδημοκρατίας με την Αριστερά. Νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο διακύβευμα του 2019».

Το ίδιο ακριβώς πράγμα που θέτει η βουλευτής του Σύριζα και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βέμπερ, το είχε θέσει γλαφυρά τον περασμένο Αύγουστο και ο Μοσκοβισί, ο οποίος χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ως ένα «πρώτο υπαρξιακό διακύβευμα» για την Ευρώπη των τοκογλύφων και των ουραγών της παγκοσμιοποίησης, το οποίο, όπως είπε ο Μοσκοβισί, «ανταγωνίζονται από το εσωτερικό οι λαϊκιστές, που είναι ουσιαστικά αξιωματούχοι της ακροδεξιάς εχθροί της δημοκρατίας, ή ακόμη οπαδοί ανελεύθερων δημοκρατιών».

Γίνεται σαφές πως όταν όλοι αυτοί που κατέστρεψαν την Ευρώπη και έφεραν φτωχοποίηση με τα μνημόνια και εκατόμβες νεκρών με τις πολιτικές της παρακμής που εφαρμόζουν, βγάζουν τόση λύσσα για τον Εθνικισμό, τότε οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών στις επερχόμενες εκλογές βρίσκονται ενώπιον ενός ξεκάθαρου διλήμματος: ή με τους Εθνικιστές ή με τους ολετήρες της Ευρώπης· ή με την «Ευρώπη» των «ανοιχτών συνόρων» και των τζιχαντιστών ή με την Ευρώπη των Λαών και των Πατρίδων· ή με την Ευρώπη των τοκογλύφων ή με την Ευρώπη των Εθνικιστών.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gia-mia-eurwph-ethnikistikh#ixzz5ccADG86Z

Exit mobile version