Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δυσμενείς επιπτώσεις στην Εθνική Άμυνα από τα ανθελληνικά πολιτικά παιχνίδια Τσίπρα-Καμμένου

Δυσμενείς επιπτώσεις στην Εθνική Άμυνα από τα ανθελληνικά πολιτικά παιχνίδια Τσίπρα-Καμμένου

Η πίεση χρόνου για την επίσπευση της ψηφοφορίας στην Βουλή από τους ανθέλληνες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την προδοτική απεμπόληση της ελληνικής ταυτότητας της Μακεδονίας ανάγκασε πρόσφατα τον Πάνο Καμμένο να γελοιοποιηθεί στην κοινή γνώμη για την βεβιασμένη προσπάθεια εξασφάλισης “αντισταθμιστικών ωφελημάτων” για συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στις 9 Ιανουαρίου 2019 ο Πάνος Καμμένος αναγκάστηκε να φέρει εσπευσμένως στην Βουλή μια τροπολογία προς εξασφάλιση “αντισταθμιστικών ωφελημάτων” για εξοπλιστικά προγράμματα που εγκρίθηκαν στις μέρες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ειδικότερα ο Καμμένος υποστήριξε ότι η τροπολογία του κλείνει αντισταθμιστικά οφέλη και από συμβάσεις του 2005 επί υπουργίας Σπηλιωτόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα κύρια εξοπλιστικά προγράμματα που εγκρίθηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυστυχώς δεν προσφέρουν ετοιμοπόλεμα οπλικά συστήματα στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Για παράδειγμα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε επίπεδο Viper αφορά μόνο αναβάθμιση υποστηρικτικών συστημάτων μάχης, όπως ραντάρ  και τηλεπικοινωνίες, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει προηγμένα πυραυλικά συστήματα που να εκμεταλλεύονται τις νέες δυνατότητες. Επιπλέον σε αυτή την αναβάθμιση μοιραίως υπεισέρχονται και τεχνικά θέματα που θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλυθούν, όπως η συμβατότητα του συστήματος αυτοπροστασίας και παρεμβολών του αεροσκάφους με το καινούργιο ραντάρ του.

Παράλληλα, η παραπάνω αναβάθμιση απαιτεί την προκαταβολή του 44% του συνολικού κόστους έως το 2020 με παράδοση, εάν όλα πάνε καλά,  του πρώτου αεροσκάφους το 2021 και του τελευταίου στο μακρινό 2028 με πάντα την Τουρκία να εντείνει την επιθετικότητα της σε καθημερινή βάση.

Βέβαια όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα η βιασύνη του Καμμένου για την ψήφιση αυτής της τροπολογίας έγινε γιατί σε λίγες μέρες θα έπρεπε να παίξει την θεατρική παράσταση της παραίτησης του από το κυβερνητικό σχήμα λόγω του μακεδονικού θέματος. Άρα γνώριζε ότι σε λίγες μέρες δεν θα ήταν πλέον υπουργός αμύνης και δεν θα μπορούσε ο ίδιος να κατοχυρώσει τα περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ των “αντισταθμιστικών ωφελημάτων” σε συγκεκριμένες εταιρίες στην Ελλάδα. Τελικώς λόγω της παραιτήσεως του η παραπάνω τροπολογία αναβλήθηκε για όλο και κάποια επόμενη συνεδρίαση.

Με απλά λόγια ο Καμμένος προσπάθησε να ολοκληρώσει μια κεκαλυμμένη απ’ ευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένες εταιρίες στην Ελλάδα. Το κόλπο της κατευθείαν έγκρισης των κονδυλίων προς αυτές τις συγκεκριμένες εταιρίες στην Ελλάδα έχει δύο στάδια, πρώτα γίνεται η μεταφορά όλου του ποσού στην Αμερική (Lockheed Martin) και έπειτα η δικαιολογία είναι ότι η αμερικανική εταιρία επιλέγει τις εταιρίες που θα συνεργαστεί στην Ελλάδα.

Συμπερασματικά η Εθνική Άμυνα καταρρακώνεται από τους πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Δυστυχώς ο ασθενής λόγος της ποιότητας των προμηθειών των οπλικών συστημάτων προς το βαρύ κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο χτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου για την αμυντική αποτελεσματικότητα της Πατρίδας μας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κατασπατάλησης αμυντικών κονδυλίων είναι η διαβόητη αναβάθμιση των υπέργηρων και μη αξιόπλοων P3-Orion για 500 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ.

Αδιαμφισβήτητα η ύπαρξη των αντισταθμιστικών ωφελημάτων είναι χρήσιμη, αρκεί να μην διοχετεύεται με πισίνες και αστακούς, όπως διαχρονικά πράττουν οι αστράτευτοι πολιτικάντηδες του «δημοκρατικού τόξου», ασχέτως αν έχουν… φετίχ με τις στολές ή όχι. Με μία Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής τα αντίστοιχα κονδύλια θα προορίζονταν για αποτελεσματικά και ετοιμοπόλεμα συστήματα, όπως την ανάπτυξη ενός εγχώριου μη-επανδρωμένου αεροσκάφους για στρατιωτική χρήση καθώς και ιπτάμενων έξυπνων πυρομαχικών, όπως πράττει εδώ και δεκαετίες η Τουρκία, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει πλέον τα δικά της όπλα.

Καλούμε τους έλληνες πολίτες να υπερψηφίσουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εκλογές έτσι ώστε να ενισχυθεί αποτελεσματικά, πραγματικά και άμεσα η Εθνική Άμυνα που θα οδηγήσει στην παράλληλη ενδυνάμωση της διπλωματικής ισχύος και στην αποτροπή της παράδοσης της Μακεδονίας σε αλλότρια συμφέροντα.

Θεόδωρος Γ. Κωστής
Δρ. Αμυντικών Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dusmeneis-epiptwseis-sthn-ethnikh-amuna-apo-ta-anthellhnika-politika-paichn#ixzz5ciS8hEFy

Exit mobile version