Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ή με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή με τον «βούρκο»

Οι θλιβερές καταστάσεις που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης όπου και διεξήχθη η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, μας ώθησαν να ανοίξουμε το λεξικό και να δούμε τον ορισμό του βούρκου.

Βούρκος: α) Νερά που είναι στάσιμα, βρώμικα και δύσοσμα β) (μεταφορικά) Ανηθικότητα, διαφθορά, ηθική κατάπτωση. Δεν χρειαζόταν, βεβαίως, όλες αυτές οι καταστάσεις αγοραπωλησίας, παζαρεμάτων και μεταγραφών βουλευτών το τελευταίο χρονικό διάστημα για να γίνει αντιληπτό ότι ήδη έχουμε μπει σε ένα λασπώδες και δύσοσμό πεδίο συναλλαγών και πολιτικάντικων πρακτικών, που ευτελίζουν κάθε τυχόν εναπομείνασα έννοια ηθικής στον εγχώριο συστημικό πολιτικό βίο.

Δεν είναι ότι απλώς η κυβέρνηση αυτή πνέει τα λοίσθια, ακόμη κι αν κατάφερε να εξαγοράσει λίγο ακόμη χρόνο διακυβέρνησης της Χώρας, αλλά πολύ περισσότερο η (επαν)επιβεβαίωση ότι ολόκληρο το «ελληνικό» πολιτικό σύστημα υπάρχει για να εξυπηρετεί τόσο τους επικυρίαρχους της Χώρας (ΗΠΑ, Βρυξέλλες, Βερολίνο) όσο και τα στενά συντηρητικά συμφέροντά του. Όμως το αντεθνικό και αντιλαϊκό αυτό αίσχος αποκτά και άλλες ακόμη πιο εξεζητημένες διαστάσεις.

Πρόκειται για τα σύγχρονα «μικρά πραξικοπήματα», τα οποία ακυρώνουν κάθε έννοια και πρόσχημα δημοκρατίας. «Κυβέρνηση ανοχής» (Τζανακόπουλος), «Πρόωρες εκλογές και εν ευθέτω χρόνω» (Τσίπρας), «ειδικές πλειοψηφίες» για ψήφο εμπιστοσύνης και ανάλογες για την συμφωνία των Πρεσπών. Η πολιτική συμμαχία της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαβε τέλος, έστω και προσυνεννοημένα και σε μη ολοκληρωμένο βαθμό.

Το ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ, ως κορυφή του παγόβουνου όλων των κρίσιμων Εθνικών Θεμάτων, αποτελεί ενεργητικό και ευεργετικό παράγοντα ως καταλύτη στις πολιτικές καταλήξεις, καθώς ταρακούνησε για τα καλά ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό του «Συνταγματικού τόξου» και έδειξε τις πραγματικές θέσεις του. Αυτό συνέβη γιατί, πέρα από την πολυπλοκότητα αντιθέσεων και πολυπαραγοντικών όρων, ο Ελληνικός Λαός στέκεται σε συντριπτικό ποσοστό κάθετα αντίθετος και εχθρικός προς την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση-ξεπούλημα της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σκοπιανούς και τους προστάτες τους.

Ακόμη και οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ, που υποτίθεται τίθενται κι αυτοί κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας, έχουν ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ο Καμμένος μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από αρκετά νωρίτερα, ενώ και ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να μπλοκάρει την Συμφωνία. Αλλά ο πρώτος ήθελε να βολεύεται στην υπουργική καρέκλα για όσο το δυνατόν πιο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ο Μητσοτάκης εκλιπαρεί στην πραγματικότητα να περάσει ο Τσίπρας τώρα την συμφωνία, για να δηλώνει μετά αυτός, ως επόμενος πρωθυπουργός, ότι είναι «υποχρεωμένος» να την εφαρμόσει. Από εκεί και πέρα, όμως, οι… σουρεαλιστικές εικόνες που… απολαύσαμε τις τελευταίες ημέρες, επανέφεραν στο προσκήνιο τον μεταφορικό ορισμό του βούρκου.

Η αριθμητική για τις ψηφοφορίες, οι ανταλλαγές και συναλλαγές, το «πάρε-δώσε», οδήγησαν σε ελεεινές και τρισάθλιες εικόνες, καθώς και σε πλήρη καταρράκωση κάθε επιπέδου ηθικής και αξιών. Με αυτού του είδους την «ποιότητα» θα πορευτούμε μέχρι και την επόμενη εκλογική περίοδο. Για μια ακόμη φορά, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι καμία ουσιαστική διέξοδος για την Πατρίδα και τον Λαό δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τις αριστεροδεξιές παραφυάδες του.

Με δεδομένο ότι δεν χρειάζεται κάποια αναιμική και (κυρίως) ελεγχόμενη φωνή διαμαρτυρίας «πατριωτικού» περιεχομένου, αλλά ένα στιβαρό, σοβαρό, πεπειραμένο, ποιοτικό και ανορθωτικό Κίνημα Αγωνιστών, που να θέλει και να μπορεί να οδηγήσει σε μια δραστηριοποίηση με νόημα, περιεχόμενο και μέλλον, είναι ολοφάνερο ότι το βάρος της Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης πέφτει εκ νέου στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γι’ αυτό κάθε Συνειδητοποιημένος Έλληνας, που σέβεται τον εαυτό του και επιθυμεί ειλικρινά να απελευθερωθεί η Πατρίδα μας από την νέα πολυεπίπεδη κατοχή, οφείλει να συνδράμει αποφασιστικά και με ουσιώδη τρόπο τον κοινό αγώνα για την Σωτηρία του Ελληνικού Έθνους. Ή με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή σαπρόφυτα στον βούρκο, με την Χώρα να ξεπουλιέται κι άλλο, η κοινωνία να βουλιάζει ακόμη περισσότερο, οι κάθε λογής επικυρίαρχοι να συνεχίζουν να ξεσκίζουν την λεία τους…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-me-thn-chrush-augh-h-me-ton-bourko#ixzz5cyAZAy34

Exit mobile version