Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ευρωζώνη αποδεδειγμένα φτωχοποιεί τους Έλληνες

Η ευρωζώνη αποδεδειγμένα φτωχοποιεί τους Έλληνες

Καμία μεγαλύτερη απόδειξη εκ του ξεκάθαρου και τετελεσμένου αποτελέσματος, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα κατακρημνίστηκε το 2017 στο 67% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδεικνύοντας την εξακολουθητική φτωχοποίηση των Ελλήνων στην ευρωζώνη αλλά και καταρρίπτοντας την απάτη ότι με την είσοδο στο ευρώ θα συντελείτο η πολυδιαφημιζόμενη ευρωπαϊκή οικονομική σύγκλιση των ελλήνων με τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δυστυχώς μια πρόσφατη επεξεργασία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) αλλά και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής Eurostat απέδειξε ότι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα κυριολεκτικά έχει καταποντιστεί. Ειδικότερα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι για το 2016 το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε στα περίπου 16 χιλιάδες ευρώ ενώ με βάση την Eurostat το κατά κεφαλήν ΑΕΠ βυθίστηκε το 2017 στο 67% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σύγκριση με το 2009, δηλαδή την αρχή της τεχνητής οικονομικής κρίσης στη Ελλάδα που συντελέστηκε για να φτωχοποιηθεί η Πατρίδα μας, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων ήταν κοντά στα 22 χιλιάδες ευρώ και αντιστοιχούσε στο 94% του τότε κοινοτικού μέσου όρου. Υπενθυμίζουμε την αισιοδοξία που είχε καλλιεργήσει τότε η μεταπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μέσω των αργυρώνητων Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης ότι δέκα χρόνια μετά στο 2019 οι Έλληνες θα τρώγανε με χρυσά κουτάλια αφού θα είχε επιτευχθεί η προς τα πάνω οικονομική σύγκλιση των Ελλήνων με τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη απόδειξη εκ του ξεκάθαρου και τετελεσμένου αποτελέσματος και τεκμηριωμένα σήμερα οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει θύματα μιας οικονομικής απάτης που έχει μπορέσει να εξελιχθεί και να πετύχει βάσει δύο κύριων παραγόντων.

Ο πρώτος παράγοντας είναι το εγχώριο ένα κόμμα της μεταπολίτευσης, το ολιγαρχικό κλεπτοκρατικό τόξο του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας-ΑΝΕΛ με εμφυτευμένα στελέχη του ΚΚΕ παντού, που νέμεται την εξουσία έως σήμερα υποσχόμενο απλά εύκολο χρήμα. Ακριβώς αυτές οι υποσχέσεις για εύκολο χρήμα έχουν κάνει τους αριβίστες τύπου Τσίπρα και Μητσοτάκη να θεωρούν αυτονόητο ότι διαρκώς θα διαιωνίζονται στην διακυβέρνηση της οικονομικής και πολιτικής ζωής μας.

Βέβαια αντί για εύκολο χρήμα, πάλι εκ του αποτελέσματος, τα παραπάνω στελέχη της μεταπολίτευσης με την εφαρμογή των πολιτικών τους έφεραν οικονομικό μαρασμό με το κλείσιμο και την εκδίωξη επιχειρήσεων και εργατικού δυναμικού, καθώς και υπερφορολόγηση για την δήμευση της οποιασδήποτε ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η απεμπόληση του Εθνικού Νομίσματος της Δραχμής και η υιοθέτηση του ευρώ των διεθνών τοκογλύφων χωρίς να υπάρξει άτοκη μετάβαση του χρέους της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αντιθέτως το 2012 χρεόγραφα (ομόλογα) της Ελλάδος διακρατήθηκαν από κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τεράστιο κέρδος από την εξωπραγματική αύξηση του ποσοστού τοκισμού.

Αυτή η μετάβαση του μέρους ή ολόκληρου του εθνικού χρέους είναι υποχρεωτική όταν απεμπολείται το δικαίωμα της ασκήσεως νομισματικής πολιτικής (έκδοσης νομίσματος). Υπενθυμίζουμε ότι για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε τέτοια σημαντική ελάφρυνση με την πρακτική της ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing), ενώ στην Ελλάδα δεν ήρθε ούτε ένα τέτοιο ευρώ.

Στην αντίθετη περίπτωση ολόκληρη η οικονομία μιας χώρας μπορεί να πέσει θύμα του κόλπου της εσωτερικής υποτίμησης, όπως και ακριβώς συμβαίνει σήμερα και στην Πατρίδα μας. Για παράδειγμα, σε όρους αγοραστικής δύναμης, οι Έλληνες καταναλωτές βρίσκονται σήμερα σε χειρότερη θέση ακόμα και από τις Βαλτικές Χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Συμπερασματικά για πραγματική οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα οι δύο κλάδοι που πρέπει να ενισχυθούν και να ανεξαρτητοποιούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το εγχώριο κλεπτοκρατικό μεταπολιτευτικό σύστημα είναι η πρωτογενής παραγωγή και η μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα μετά από σημαντική μεταφορά του ελληνικού παράνομου χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να προστατέψει την Εθνική Οικονομία από τις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων και τον ανήθικο τυχοδιωκτισμό του κομμουνιστικού νεοφιλελεύθερου κόμματος της μεταπολίτευσης.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apodedeigmena-h-eurwzwnh-ftwchopoiei-tous-ellhnes#ixzz5d8vH8B9a

Exit mobile version