Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας!

Σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας!

Ένα σοβαρότατο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια επιχειρήσεως έρευνας και διάσωσης των ελληνικών αρχών στην περιοχή του Φαρμακονησίου.

Όπως μεταδίδεται, η ένταση ξεκίνησε όταν δόθηκε σήμα για επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη περιοχή του Φαρμακονησίου. Πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έσπευσαν στην περιοχή. Πολύ σύντομα οι τούρκοι έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με πτήσεις F-16 και υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι.

Τότε στην περιοχή βρέθηκε Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Από εκείνη την στιγμή οι τούρκοι κλιμάκωσαν δραματικά τις προκλήσεις τους, ξεπερνώντας τα όρια και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την πτήση του Super Puma που έκανε έρευνα διάσωση σε χαμηλό ύψος.

Τα δύο τουρκικά F-16 που πέταγαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κάνοντας υπερπτήσεις, κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος που πετούσε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και πέταξαν από πάνω του σε απόσταση που υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 100 και 200 πόδια, θέτοντας εν αμφιβόλω την ευστάθειά του και την ζωή του πληρώματός του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι τούρκοι την ίδια ώρα έστειλαν στην περιοχή και uav όπως ανέφεραν οι Λιμενικοί που είχαν οπτική επαφή και το ανέφεραν! Επίσης στην περιοχή έσπευσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skhniko-polemou-sto-aigaio-tourkika-f-16-parenochlhsan-elikoptero-ths-polem#ixzz5dEjNLZFA

Exit mobile version