Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη του G. Dossena, επικεφαλής φοιτητικής νεολαίας της Casapound, στην Εμπρός: 41 έτη από το φονικό της Acca Larentia

Σύντομη συνέντευξη παραχώρησε ο Giorgio Dossena ένας εκ των υπευθύνων του Φοιτητικού Μετώπου (Blocco Studentesco) για την Τελετή Μνήμης της Acca Larentia στον Συναγωνιστή Γιώργο Σύρο για την εθνική εφημερίδα “Εμπρός”.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Ρώμη η περιώνυμη εκδήλωση όπου πλήθος Ιταλών συναγωνιστών έδωσαν το παρόν. Μετά από 41 έτη η Casapound συνεχίζει αδιαλείπτως να αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες συναγωνιστές.

– Γ.Σ: Άλλο ένα έτος η Casapound τίμησε την «Αcca Larentia». Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

G.D: Για εμάς αυτή είναι μια πολύ σημαντική Τελετή Μνήμης, καθώς τιμούμε όχι μόνο τους τρεις Ιταλούς πεσόντες της Acca Larentia αλλά όλους τους συναγωνιστές μας που έπεσαν στο όνομα της Ιδέας από το 1919 μέχρι σήμερα. Κάθε έτος συρρέουν χιλιάδες Συναγωνιστές από την Ιταλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

– Γ.Σ: Τι συνέβη ακριβώς πίσω στο 1978;

G.D: Στις 7 Ιανουαρίου του 1978, ομάδα αντιφασιστών παρακρατικών επετέθη εν ψυχρώ με ένα «scorpion» υποπολυβόλο σε ιταλούς συναγωνιστές της «Fronte della Gioventu» μπροστά ακριβώς από τα γραφεία του «MSI». Δολοφόνησαν τον Franco Bigonzetti και τον Francesco Ciavatta. Μετά από κάποιες ώρες μετά από αναταραχές στο ίδιο σημείο, ένας αστυνομικός πυροβόλησε άλλον έναν νέο συναγωνιστή, ο οποίος έπεσε και αυτός νεκρός. Το όνομά του ήταν Stefano Recchioni.

– Γ.Σ.: Παρευρέθησαν λοιπόν και εφέτος και άλλοι Ευρωπαίοι Συναγωνιστές και εθνικιστικά κινήματα;

G.D: Σαφώς όπως κάθε έτος, όπως προείπα, παρέστησαν συναγωνιστές από όλη την Ευρώπη αλλά και από την Αμερική, την Βραζιλία, την Αργεντινή και τον Καναδά! Επίσης παρευρέθησαν και αρκετά εθνικιστικά κινήματα, γεγονός που δεικνύει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μεταξύ των μελών της μεγάλης εθνικιστικής οικογένειας.

– Γ.Σ: Τι συμπεριελάμβανε το πολιτικό γεγονός της Casapound; Διεξήχθη και συναυλία ως είθισται;

G.D: Ναι, κάναμε και μια μεγάλη συναυλία την προηγούμενη μέρα στις 6/1, όπου συμμετείχαν 4 συγκροτήματα εθνικιστικής μουσικής. Αυτός άλλωστε είναι και ένας τρόπος να συσφίγγουμε τις σχέσεις μας μεταξύ μας.

– Γ.Σ: Τι πιστεύεις για τις Ευρωεκλογές; Θα συμμετάσχει η Casapound;

G.D: Η Casapound θα συμμετάσχει φυσικά στις ευρωεκλογές προτάσσοντας καίρια ζητήματα και ανάγκες της ιταλικής κοινωνίας, όπως την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία μας και για την ιταλική εθνική κυριαρχία.

– Γ.Σ: Πες μας κάποιο σχόλιο για τον Salvini. Tι πιστεύει η Casapound για την πολιτική που ακολουθεί;

G.D: Σίγουρα έχουμε πολλά κοινά με την πολιτική του και μας εκφράζει ένα μεγάλο μέρους του προγράμματός του σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά το ιταλικό έθνος χρειάζεται έναν πιο ισχυρό ηγέτη με σαφές πρόγραμμα ριζοσπαστικών λύσεων. Ευχόμαστε να εισέλθουμε στο ιταλικό κοινοβούλιο στις επόμενες εθνικές εκλογές και να διεκδικήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τον ιταλικό λαό.

– Γ.Σ: Το μήνυμά σου στους μαχόμενους ευρωπαίους εθνικιστές;

G.D: Οι Ευρωπαίοι συναγωνιστές πρέπει να εμβαθύνουν και άλλο και να μελετούν συστηματικώς την κοσμοθεωρία μας, ώστε να αποκρούουν τα ισοπεδωτικά βδελύγματα του μαρξισμού και φιλελευθερισμού. Η επιστροφή στις ρίζες μας είναι η λύση στην εθνική και κοινωνική κρίση. Είμαστε το αύριο!

«ONORE AI CAMERATI CADUTI!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunenteujh-sthn-empros-apo-ton-g.-dossena-epikefalhs-foithtikhs-neolaias-th#ixzz5dEk1jP19

Exit mobile version