Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Money, money, money!”

“Money, money, money!”

Το θέμα των χρωστούμενων δανείων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ κλπ, είναι ισχυρό σκάνδαλο.

Ειδικότερα το θέμα των δανείων της ΝΔ είναι ιδιαιτέρως βροντερό και «βρωμερό». Αν και στο κόμμα της γαλάζιας ολιγαρχίας  φαίνεται πως υφίσταται μια … αυτοκρατορική λογική τύπου Βεσπασιανού :  «Pecunia non olet !» – «Το χρήμα δεν  βρωμάει !»

Το ζήτημα καθίσταται «θορυβώδες και δύσοσμο», διότι η ΝΔ αναλαμβάνει στην πολιτική της πολιτεία, ένα ρόλο αυστηρού κι αδέκαστου «κατήγορου» προς τους υπολοίπους. Κάτι σαν να λέει: «…. εγώ είμαι καθαρό κόμμα ενώ οι υπόλοιποι είστε μπαταχτσήδες». Τον ρόλο της αυτό, ενισχύει ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, όταν κάθε λίγο και λιγάκι, μας εξηγεί τον τρόπο που η ΝΔ θα πληρώσει τα δάνειά της, προσπαθώντας έτσι να παραπλανήσει για την αλήθεια, ότι δηλαδή τα δάνεια θα μείνουν απλήρωτα.

Έτσι, πριν μήνες στην Βουλή, παρουσίασε ένα 5ετές πλάνο (!) αποπληρωμής των δανείων. Μόνο που ήταν τόσο πρόχειρο και διάφανα προσχηματικό, που επιτόπου, του απέδειξε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, με τα ίδια τα νούμερα που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ότι τα ποσά δεν βγαίνουν!!!

Λίγο αργότερα, σε ομιλία του στην ΔΕΘ του 2018, κοίταξε με αυστηρό ύφος την κάμερα και είπε ότι «με τους συνειδητά κακοπληρωτές θα είμαστε αμείλικτοι» (sic!) και έκανε και μια ρητορική παύση στον λόγο του για να δώσει έμφαση. Κι ύστερα είπε ότι για τους μικρό-οφειλέτες, μέχρι 3.000€, η ΝΔ θα κάνει ειδική ρύθμιση για 120 δόσεις με 20€ το μήνα. Αποκαλύπτοντας έτσι τον λόγο για τον οποίο η ΝΔ χρωστάει δάνεια: Είναι γιατί δεν ξέρουν μαθηματικά!!! Αφού 120 δόσεις επί 20€ μας κάνει 2.400€ και μέχρι τις 3.000€ υπολείπονται άλλα 600€. Ας είναι. Το ακροατήριο χειροκρότησε με ζήλο, κι αυτό μετράει στις μέρες μας.

Το ότι η ΝΔ δεν πληρώνει τα δάνειά της, το αποδεικνύει η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εμπορικό Τμήμα), η οποία καταδίκασε την ΝΔ,  να καταβάλει στην ενάγουσα τράπεζα Πειραιώς, 130 εκατ. ευρώ εντόκως, δηλαδή περίπου 200 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 30 άμεσα καταβλητέα.

Μην νομίζετε βέβαια, ότι η τράπεζα παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνα τον κ. Μητσοτάκη και του ζητά να πληρώσει τις δόσεις των δανείων. Ή ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε είδους υποθήκη ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, του κόμματος ή των στελεχών του που είχαν υπογράψει τις δανειακές συμβάσεις. Όχι αυτά είναι για εμάς. Την λαϊκή πλέμπα. Όχι τους ολιγάρχες χρυσοκούταλους.

Τελευταίο επεισόδιο της «καθώς πρέπει ΝΔ, που πληρώνει τα χρέη της» είναι η πρόσφατη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη. Αυτά που είπε σε αυτή τη συνέντευξη, θα τα αναλύσουμε παρακάτω, για να υπογραμμίσουμε την αυθάδεια και το θράσος που έχουν εκείνοι, που χρεοκόπησαν την χώρα, χρεοκόπησαν τον λαό, χρεοκόπησαν τα κόμματά τους και ζητούν τώρα να κυβερνήσουν για να μας σώσουν από την χρεωκοπία !!!

Ας δούμε λοιπόν, τι είπε ο κ. Μητσοτάκης και τι δεν είπε…

«Πράγματι, η ΝΔ έχει πολλά δάνεια, προϊόν μιας άλλης εποχής, όπου πράγματι υπήρχε μια πολιτική τα κόμματα να μπορούν να δανείζονται με ενέχυρο μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις»   Ενέχυρο, σημαίνει ότι αν δεν πληρώσεις, το ενέχυρο κατάσχεται. Κανένα ποσό όμως δεν έχει κατασχεθεί από τις τράπεζες, αντίθετα χορηγούνταν νέα δάνεια.

Για όσους δεν κατάλαβαν, τα κόμματα δανείζονταν χρήματα με εγγύηση τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που μελλοντικά θα έπαιρναν. Δηλαδή ο Α (η τράπεζα) δάνειζε τον Β (το κόμμα) με εγγύηση τα χρήματα του Γ (τα δικά μας χρήματα, διότι η κομματική χρηματοδότηση είναι χρήματα του Λαού κι όχι της κάθε ΝΔ). Από μόνη της αυτή η πρακτική θα έπρεπε να ενεργοποιήσει ποινικές διαδικασίες από μέρους της πολιτείας και των Δ.Σ. των τραπεζών.

Αυτό βεβαίως δεν θα μπορούσε να το κάνει κανείς επιχειρηματίας. Καμία τράπεζα δεν θα τον δάνειζε με εγγύηση τα μελλοντικά κέρδη που θα έκανε.

«Αυτή η πρακτική  δεν υπάρχει πια σήμερα. Αυτήν την κατάσταση κληρονόμησα»  Δεν μας λέει βεβαίως, ότι δεν υπάρχει αυτή η πρακτική, διότι τίναξαν τις τράπεζες στον αέρα με τέτοια κόλπα! Εκφράζεται δε, σαν να μην ήταν, σε όλη την πολιτική ζωή του, μεγαλοστέλεχος και υπουργός της ΝΔ. Σαν να πήγε στο κόμμα την ημέρα που ανέλαβε Πρόεδρος και είδε ξαφνικά μια τέτοια κατάσταση.

Για να το κάνω πιο λιανά: τα χρήματα των δανείων, πήγαιναν ή δεν πήγαιναν σε λειτουργικά έξοδα της ΝΔ; Σε προεκλογικές εκστρατείες, αφίσες και σποτάκια; Από αυτά δεν ωφελείτο και ο κ. Μητσοτάκης (μαζί με όλους τους άλλους βεβαίως) για την εκλογή του; Ας μην κάνει λοιπόν ότι δεν γνώριζε τι γινόταν…

 «Τι έκανα εγώ για τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας; Περιόρισα τις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος κατά 70%, παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις.»    Άρα όλοι οι προηγούμενοι, είναι υπεύθυνοι για τεραστίων διαστάσεων σπατάλες.  Με αυτά τα στελέχη θα κυβερνήσει αύριο; Με την τακτική του «σπαταλώ άρα υπάρχω» θα συμμαζέψει τα οικονομικά του κράτους;

«Αλλά έκανα και κάτι άλλο όμως. Απευθύνθηκα στον απλό Νεοδημοκράτη. Τους είπα ελάτε να στηρίξετε το κόμμα μας με μια ετήσια συνδρομή για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα σε μια δύσκολη συγκυρία. Οι Νεοδημοκράτες ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα. Έχουμε σήμερα 155.000 Νεοδημοκράτες οι οποίοι δίνουν 12 ευρώ τον χρόνο, 1 ευρώ τον μήνα στη Νέα Δημοκρατία (ένας εσπρέσο τον μήνα), για να στηρίξουν οικονομικά το κόμμα μας»    Εδώ λοιπόν, μας δείχνει την ποιότητα της ΝΔ. Τα μεγαλοστελέχη σπατάλησαν τα χρήματα, αλλά εκείνος, στον «απλό ΝΔκράτη» απευθύνθηκε για να μαζέψει κεφάλαιο!!! Πουθενά δεν μας λέει ότι π.χ. όλα τα στελέχη κι οι βουλευτές δίνουν μέρος του μισθού τους κλπ.

Και μετά αρχίζουν πάλι τα περίεργα μαθηματικά «αδιάβαστου μαθητή» του δημοτικού: 155.000 ΝΔκράτες επί 12€ το χρόνο μας κάνει 1.860.000€ ετησίως έσοδα. Με τα οποία καλύπτει τις ανάγκες της σε μισθοδοσία, έξοδα παράστασης, εκλογές, υλικοτεχνικά είδη κλπ. Αν ισχύει αυτό, που πήγαν τα 200 εκατομμύρια που χρωστάει; Σε τι ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα;

Ακόμη, η ΝΔ έχει εκατομμύρια ψηφοφόρους. Μόνον 155.000 ανταποκρίθηκαν; Γιατί δεν αγκάλιασαν άραγε οι υπόλοιποι αυτή την προσπάθεια; Γιατί τόσο λίγη εμπιστοσύνη στις κινήσεις Μητσοτάκη για εξυγίανση; Και ποιος μας λέει ότι θα συνεχίζουν να πληρώνουν και σε ….. πχ 6 μήνες;

«Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στην Ευρώπη τα οποία να έχουν αυτήν τη βάση για να μπορούν να εξαρτώνται οικονομικά πολύ πια από τα μέλη τους. Χρησιμοποιούμε σχεδόν το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης για τα παλιά δάνεια.» Εδώ βρίσκεται το «ζουμί της υπόθεσης»: Ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι αγράμματος. Δεν είναι κακός στα μαθηματικά κι ας θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Ήταν στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας για πολλά χρόνια πριν εκλεγεί βουλευτής. Άρα καταλαβαίνει από οικονομικά. Και είναι βουλευτής επίσης για πολλά χρόνια. Άρα γνωρίζει να επιλέγει τις σωστές λέξεις όταν μιλάει. Και τι επιλέγει εδώ να μας πει; Μια γενικόλογη και γρήγορη πρόταση: «χρησιμοποιούμε σχεδόν όλο το ποσό της κρατικής επιχορήγησης για τα παλιά δάνεια». Ούτε πόσα παίρνουν, ούτε πόσα δίνουν, ούτε για πόσο χρόνο, τίποτε. Γενικά και αόριστα. Όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν τις δουλίτσες τους. Όπως έχουν συνηθίσει να φέρονται και να απευθύνονται στον λαό. Κι ας είναι ο λαός που πληρώνει για το ακριβό life styling, των ίδιων και των κομμάτων τους.

Με τέτοια μαθηματικά, με τέτοιο νοικοκύρεμα, με τέτοια αντιμετώπιση των εκλογέων τους, του λαού δηλαδή, θα κυβερνήσουν αύριο, αν ο λαός τους δώσει την δυνατότητα, τελικά.

Να σημειώσουμε εδώ, κάτι που με περηφάνια δηλώνουμε οι Χρυσαυγίτες.

Η Χρυσή Αυγή, είναι το μόνο κόμμα που έχει επανειλημμένως ελεγχθεί από τις κρατικές υπηρεσίες και δεν έχει ελλείμματα ή χρέη. Η Χρυσή Αυγή είναι εκείνη που για έξι χρόνια βρίσκεται στην κοινοβουλευτική αρένα ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ και συντηρείται, διεξάγει εκλογές και διενεργεί και φιλανθρωπικές δράσεις, από ίδια και μόνον έσοδα.

Γιατί οι Χρυσαυγήτες δεν δίνουμε ….. έναν εσπρέσο για την Ελλάδα, αλλά την ψυχή μας !

Γιατί οι Χρυσαυγήτες φοράμε μαύρες μπλούζες αλλά δεν έχουμε …. «μαύρες τρύπες» στα ταμεία μας.

Γιατί οι Χρυσαυγήτες σέβονται τα χρήματα του Λαού. Ξέρουν να είναι νοικοκύρηδες στα οικονομικά γιατί είναι όλοι εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές, κι όχι πορφυρογέννητοι πολιτευτές.

Το ερώτημα, κοιτάει αμείλικτο τους ψηφοφόρους της ΝΔ: Θα ψηφίσετε για κυβέρνηση του Λαού μας πολιτικάντηδες, αποτυχημένους και στα οικονομικά και υποκριτές στις ευθύνες τους;

Ή θα ψηφίσετε εκείνους που ποτέ δεν σας έκλεψαν και ποτέ δεν σας είπαν ψέματα;

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/money-money-money#ixzz5dKNwjtoL

Exit mobile version