Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τραγέλαφος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει τον ύμνο των Σκοπίων που μιλάει για… «Μακεδονία»!

Τραγέλαφος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει τον ύμνο των Σκοπίων που μιλάει για… «Μακεδονία»!

Τους ξεφτίλισε για άλλη μία φορά τους συριζαίους και τους νεοδημοκράτες χειροκροτητές τους ο Ζόραν Ζάεφ, o οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνταγματικές αλλαγές στις οποίες προχώρησαν οι σκοπιανοί δεν αγγίζουν τον «εθνικό» ύμνο των Σκοπίων, ο οποίος αναφέρεται σε (σκέτο) «Μακεδονία» και στην εξέγερση του Ίλιντεν, που αποσκοπούσε στο να προσαρτηθεί η Θεσσαλονίκη στην Βουλγαρία.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Ζάεφ, θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός παγκοσμίως του οποίου η κυβέρνηση θα ακούει έναν ύμνο για μία «χώρα που δεν υπάρχει πια». Ο σχολιαστής σε αυτό το σημείο τόνισε ότι στον σκοπιανικό «εθνικό» ύμνο, η «Μακεδονία» μνημονεύεται τέσσερις φορές και αυτός ο ύμνος δεν πρόκειται να αλλάξει από την συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι ξεκάθαρο πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί την λύση, αλλά την απαρχή των προβλημάτων με τις μελλοντικές διεκδικήσεις των σκοπιανών, οι οποίοι είναι απολύτως βέβαιο πως σύντομα θα απαιτήσουν όχι μόνο πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και την ίδια την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tragelafos-h-sumfwnia-twn-prespwn-den-allazei-ton-skopianiko-umno-pou-milae#ixzz5dXyVJ7Wl

Exit mobile version