Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περιχαρής ο Ερντογάν για την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών

Περιχαρής ο Ερντογάν για την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών

Λίγο μετά την υπερψήφιση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών έσπευσε ο Ερντογάν να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στην κυβέρνηση Τσίπρα και να επισημάνει πως ξεπεράστηκαν πλέον τα εμπόδια για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δεν κρύβει άλλωστε την υποστήριξή της στα Σκόπια, όπως κάνει και με κάθε εχθρό της Ελλάδος. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υπενθύμισε κιόλας πως η Τουρκία είχε αναγνωρίσει προ πολλού το «συνταγματικό όνομα» των Σκοπίων, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από την ανεξαρτησία της και έπειτα. Η διαφωνία, επονομαζόμενη “ονοματολογικό ζήτημα” συνιστά εμπόδιο, ιδιαίτερα για τη διαδικασία ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εδώ και 27 χρόνια», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε σχετική ερώτηση.

«Καλωσορίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που παρέχει μια λύση σε αυτό το ζήτημα, στη Βουλή της Ελλάδας μετά το κοινοβούλιο της “Μακεδονίας”, με την αντίληψη ότι αυτό το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχει τώρα ξεπεραστεί».

Η άποψη της Χρυσής Αυγής ότι ο όρος «Βόρειος Μακεδονία» δεν θα χρησιμοποιείται από κανέναν, αλλά το κρατίδιο θα ονομάζεται πλέον και νόμιμα σκέτο «Μακεδονία» επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά.

Ο Τσίπρας παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας άνευ όρων και χωρίς κανένα απολύτως «κέρδος» – πως θα μπορούσε να έχει άλλωστε το ξεπούλημα της Πατρίδας – δίνοντας και την ευκαιρία στην Τουρκία να συνεργάζεται πλέον ανοιχτά με τα Σκόπια και φυσικά όχι προς όφελος της Ελλάδος.

Τι έχουν να πουν τώρα οι 153 πρόθυμοι βουλευτές για την αποδεδειγμένα μοναδική χρήση του ονόματος «Μακεδονία»;

Διαβάστε επίσης: Πανηγυρίζουν οι τούρκοι για την προδοσία των Πρεσπών: “Μακεδονία” καλώς ήρθες στο ΝΑΤΟ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pericharhs-o-erntogan-gia-thn-epikurwsh-ths-prodotikhs-sumfwnias-twn-prespw#ixzz5dnnESW9O

Exit mobile version