Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Επίθεση από «συμμορία εποίκων» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχγής Μαχμούτ Αμπάς

Τη ζωή του έχασε ένας Παλαιστίνιος στη διάρκεια επεισοδίων με Ισραηλινούς κοντά σε εβραϊκό οικισμό στην Δυτική Όχθη ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα σε Ισραηλινούς πολίτες και Παλαιστίνιους στην περιοχή και οι πρώτοι άνοιξαν πυρ με αληθινές σφαίρες. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε» αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού. Για τον θάνατο ενός Παλαιστινίου «μάρτυρα» στο χωριό Μουγαγίρ, κοντά στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη είχε κάνει λόγο νωρίτερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του χωριού Μουγαγίρ δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινούς εποίκους στα επεισόδια. «Στην αρχή οι έποικοι πυροβόλησαν, μετά κατέφθασε ο στρατός κι άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα» αφηγήθηκε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακή περιοχή κατεχόμενη από το Ισραήλ εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Περίπου 450.000 ισραηλινοί έποικοι ζουν εκεί ανάμεσα σε 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους και οι συγκρούσεις δεν είναι σπάνιες. Οι ισραηλινοί οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θεωρούνται παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο.

Το χωριό Μουγαγίρ έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε θέατρο επανειλημμένων συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών εποίκων. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε από την πλευρά του την «επίθεση συμμορίας εποίκων εναντίον του χωριού Μουγαγίρ», όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-palaistinios-nekros-apo-pura-israhlinwn-sthn-katechomenh-dutikh-ochthh#ixzz5ducbmGe8

Exit mobile version