Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ηρακλείς της διαφθοράς

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας

Τόσο ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής κατά το πρόσφατο παρελθόν, όσο και ο υπουργός των Οικονομικών προ ολίγων ημερών διατύπωσαν την άποψη πως η σκανδαλολογία και οι εκατέρωθεν κατηγορίες και καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ευνοεί ένα και μόνο κόμμα, τη Χρυσή Αυγή.

Γιατί όμως ευνοείται η Χρυσή Αυγή από την αποκάλυψη και ανάδειξη των οικονομικών σκανδάλων; Διότι απλούστατα οι εκπρόσωποι της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας δεν συμμετείχαν ούτε και αναμίχθηκαν στη λεηλασία δημοσίου χρήματος η οποία αναμφίβολα αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του μεταπολιτευτικού πολιτικού κατεστημένου και συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της σημερινής οικονομικής χρεοκοπίας.

Μέχρι το 2015, υπήρξε στο μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης διαμορφωμένη η πεποίθηση πως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μονοπωλούσαν τις υποθέσεις οικονομικής διαφθοράς. Χάρη στα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης και δη στους κομμουνιστές δημοσιογράφους, η αριστερά κατόρθωνε να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό άσπιλα και αμόλυντα το όνομα και την τιμή της. Τούτο μάλιστα συνέβαλε στο να διακηρύσσουν τα ερυθρά τρωκτικά σχεδόν ως αξίωμα το πέρα ως πέρα κάλπικο και κίβδηλο «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς». Με θράσος μάλιστα, οι ινστρούχτορες της κομμουνιστικής προπαγάνδας έκλεψαν και χρησιμοποίησαν το σύνθημα του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος «οι κλέφτες στη φυλακή», ώστε να πείσουν την κοινή γνώμη για την δήθεν αποφασιστικότητά τους να πατάξουν τη διαφθορά. Προς έκπληξη των εξαπατημένων ψηφοφόρων της αριστεράς, η κλεμμένη διακήρυξη παρέμεινε σύνθημα και οι καταδίκες μοιράστηκαν σωρηδόν σε όσους χρωστούσαν ακόμη και μερικές χιλιάδες ευρώ στο Κράτος, ενώ αφέθηκαν στο απυρόβλητο οι λεγόμενοι μεγαλοκαρχαρίες.

Το τραγικό της ιστορίας εντούτοις, δεν είναι το καθεστώς ασυλίας και ασυδοσίας των μεγαλοκαρχαριών αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη και προβάλλονται ως εκείνοι οι οποίοι θα επιλύσουν το δεινό οικονομικό πρόβλημά της.

Την ίδια ώρα κατά την οποία οι τράπεζες κυνηγούν λυσσωδώς ιδιώτες για οφειλές ύψους λίγων χιλιάδων ευρώ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν σ’ αυτές συνολικά περί τα 420 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά φυσικά, δεν ενοχλούνται από αυτές καθότι τις εξυπηρέτησαν κατά το παρελθόν και θα τις εξυπηρετήσουν και στο μέλλον νομοθετώντας μέτρα ευεργετικά και προπαντός κερδοφόρα γι’ αυτές. Αλλά αυτοί οι υπόνομοι διαφθοράς και σαπίλας δεν αρκούνται στην υφιστάμενη συναλλαγή-διαπλοκή: αυτοδιαφημίζονται αφενός ως θεματοφύλακες της οικονομικής διαφάνειας και αφετέρου ως τιμωροί της διαπλοκής και της διασπάθισης κρατικού χρήματος!

Μέχρι το 2012 και την πανηγυρική είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, η σκανδαλολογία υπήρξε ο κορυφαίος ψίθυρος στα καφενεία όλης της επικράτειας και αντίστοιχα η ομερτά χαρακτηριστικό του πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού (υπο)κόσμου. Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών όμως, χάλασε τη σούπα της διαπλοκής. Και η διαπλοκή αντεπιτέθηκε με σφοδρότητα με στόχο να εξαλείψει την διαφαινόμενη, υπαρκτή απειλή.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα στη χώρα του οποίου τα οικονομικά ελέγχθηκαν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Το αποτέλεσμα δεν άρεσε στους «θεματοφύλακες» της διαφάνειας: πεντακάθαρη η Χρυσή Αυγή, η οποία όχι μόνο δεν χρωστά στο Κράτος αλλά αντιθέτως της χρωστά το Κράτος! Το Κράτος το οποίο της έχει κόψει την κομματική χρηματοδότηση με απόφαση της βουλής των «θεματοφυλάκων» της διαφάνειας από το 2013. Στην αντίπερα όχθη, ποτέ το ΣΔΟΕ δεν προέβη σε έλεγχο των οικονομικών των υπολοίπων κομμάτων. Πλήρης αδιαφάνεια για τους περίφημους «αγωνιστές της διαφάνειας» ακόμη κι αν χρωστούν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ακόμη κι αν τα στελέχη τους καταδικάζονται για οικονομικές απάτες, μίζες, μέχρι και για τοκογλυφία!

Αλίμονο εάν υπάρχει Έλληνας ο οποίος ειλικρινά να προσμένει την οικονομική άνθιση που υπόσχονται μεγαλοφώνως οι καταχραστές των κρατικών ταμείων. Για να εκλείψει η διαφθορά θα πρέπει να παταχθούν οι Ηρακλείς της. Κι αυτοί, αποδεδειγμένα, ευρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο φάσμα του λεγόμενου «δημοκρατικού» τόξου. Δημοκρατικού τόσο, όσο «λαμπερή» και «καθάρια» είναι και η οικονομική του διαφάνεια!..

Δημοσιεύθηκε στην Εθνική εφημερίδα Εμπρός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-hrakleis-ths-diafthoras#ixzz5duczD9g9

Exit mobile version