Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαγωνισμός Τσίπρα-Κουτσούμπα για το ποιος θα τιμήσει καλύτερα την αυτονομίστρια Μίρκα Γκίνοβα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σε… διαγωνισμό μειοδοσίας και υμνολογίας για την αυτονομίστρια Ειρήνη Γκίνη (ή καλύτερα, Μίρκα Γκίνοβα) προέβησαν κατά την διάρκεια της συζήτησης για την (προδοτική) Συμφωνία των Πρεσπών τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Κουτσούμπας! Προσπαθώντας να την βγει… φιλοσκοπιανά προς το ΚΚΕ και να επισημάνει την… οπορτουνιστική σημερινή θέση του σε σχέση με τα όσα υποστήριζε παλαιότερα «το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας» (σύμφωνα με την διαχρονική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου), ο Τσίπρας δήλωσε:

«Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στο σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι κομμουνιστές της Τασκένδης στα παιδιά των σλαβομακεδόνων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στους εβδομήντα χιλιάδες πρόσφυγες του Εμφυλίου, που το ελληνικό κράτος τούς στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε θα αναφερθώ τόσο στη Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη, Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον Εμφύλιο, κομμουνίστρια. Αυτές τις ερινύες σας να τις αντιμετωπίσετε μόνοι σας».

Φαίνεται ότι ο Κουτσούμπας… αγανάκτησε με την προσπάθεια «αρπαγής» του προδοτικού παρελθόντος του ΚΚΕ και την υφαρπαγή της Γκίνοβα, οπότε αντέδρασε λέγοντας τα εξής: «Τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας τον Δημοκρατικό Στρατό, την εκτελεσμένη ηρωίδα του ΚΚΕ, τη Μίρκα Γκίνοβα, Ειρήνη Γκίνη,ηρωίδα την οποία εκτέλεσαν τα δολοφονικά όπλα που είχαν πάνω τη σφραγίδα «Made in USA», δηλαδή των Αμερικανών, αυτούς που εσείς προσκυνάτε εδώ μέσα σήμερα» του είπε.

Ποια ήταν, όμως, το «μήλο της έριδος», δηλαδή η Γκίνοβα, ανάμεσα στους δύο μπολσεβίκους εθνομηδενιστές; Αφού τονίσουμε ότι ο πατέρας της, Κονσταντίν Γκίνοβ, συμμετείχε στην «εξέγερση του Ίλιντεν το 1903, η Μίρκα Γκίνοβα ήταν μέλος του ΚΚΕ και συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου ΝΟΦ που συγκρότησαν οι «Σλαβομακεδόνες» το 1945, με το οποίο αργότερα (1949) το ΚΚΕ βρέθηκε αντιμέτωπο και ειδικότερα με τη θέση του για «ενιαίο, ανεξάρτητο, ισότιμο μακεδονικό κράτος μέσα στη λαϊκοδημοκρατική ομοσπονδία των βαλκανικών λαών». Τότε το ΚΚΕ μάλιστα παρενέβη και αντικαταστάθηκε η θέση αυτή από την απόφαση της 5ης Ολομέλειας περί αυτοδιάθεσης. Για να ελέγξει την κατάσταση μεταξύ τους συνένωσε τους «σλαβομακεδόνες» κομμουνιστές στην Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου (ΚΟΕΜ) που υπαγόταν πολιτικά και οργανωτικά στο ΚΚΕ.

Συνελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό και δικάστηκε στα Γιαννιτσά μαζί με άλλους εννέα αυτονομιστές. Καταδικάστηκαν σε θάνατο οι επτά από αυτούς με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε αυτονομιστική προδοτική ένοπλη ομάδα, που είχε ως στόχο την απόσπαση μέρους της Ελληνικής επικράτειας.  Το όνομά της δόθηκε αργότερα σε οδούς, ινστιτούτα, σχολεία και  βιβλιοθήκες των Σκοπίων, ενώ το 2006 τοποθετήθηκε η προτομή της στην πόλη Μπίτολα/Μοναστήρι.

Αυτή την καταδικασμένη για προδοσία εναντίον της Ελλάδος τίμησαν(!) οι Τσίπρας και Κουτσούμπας, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο(!!), δείχνοντας τόσο το ότι η αριστερά σε όλες της τις εκφάνσεις και εκφράσεις παραμένει διαχρονικά προδοτική, όσο το ότι η φιλελεύθερη δεξιά της ΝΔ «αναγνωρίζει, σέβεται και τιμά τους αγώνες της αριστεράς», δηλαδή τις κατά καιρούς προδοσίες της κατά του Ελληνικού Έθνους. Ντροπή και αίσχος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diagwnismos-tsipra-koutsoumpa-gia-to-poios-tha-timhsei-kalutera-thn-autonom#ixzz5dudFOTOa

Exit mobile version