Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μείωση του αριθμού των Ελλήνων κατά 355.000 τα τελευταία 10 χρόνια!

Η πληροφορία είναι ανατριχιαστική και ενδεικτική του δημογραφικού ολέθρου στον οποίο βαδίζει το Ελληνικό Έθνος, καθώς είναι ξεκάθαρος ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Ραχιώτης: «Ο Ελληνικός πληθυσμός μεταξύ 2008 και 2017 μειώθηκε κατά 350.000 κατοίκους»!

Αιτία; «Η οικονομική κρίση και η επακόλουθη υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό του Μνημονίου ανέτρεψε τις ισορροπίες. Η Ελλάδα υπέστη μία κολοσσιαία οικονομική και κοινωνική καταστροφή (πτώση του ΑΕΠ κατά 30%, έκρηξη της ανεργίας), πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα. Οι ευαίσθητες δημογραφικές ισορροπίες ανατράπηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν δραματικά. Ενδεικτικά, κατά την περίοδο 2015-2017 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 91.207, ενώ το 2017 οι γεννήσεις έπεσαν κάτω από τις 90.000 ετησίως.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκε, επίσης και ανατροπή του μεταναστευτικού ισοζυγίου με τη διαρροή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων παραγωγικής ηλικίας και υψηλής εκπαίδευσης και ειδίκευσης», επισήμανε ο Ραχιώτης στη διάλεξή του με θέμα «Όψεις του Δημογραφικού Προβλήματος στην Ελλάδα. Παρελθόν, Παρόν και Στόχοι», στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Και υπογράμμισε: «Η δημογραφική ανισορροπία προσλαμβάνει χαρακτήρα προβλήματος εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι θάνατοι ( 1.425 ) ήταν διπλάσιοι από τις γεννήσεις (791) το 2017. Σημαντική είναι η ανατροπή του ισοζυγίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (2.031 θάνατοι, 1.203 γεννήσεις)αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ότι το δημογραφικό αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για το Έθνος μας, καθώς συνδέεται άμεσα με την Επιβίωση του Έθνους μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meiwsh-tou-arithmou-twn-ellhnwn-kata-355.000-ta-teleutaia-10-chronia#ixzz5e2f12zLB

Exit mobile version