Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια «Γκρίζα Ζώνη» όλη η Ελλάδα

Μια «Γκρίζα Ζώνη» όλη η Ελλάδα

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Tα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στα Ίμια εστάλησαν τρία πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις», όπου ως «ελληνικές προκλήσεις» εννοούν την απόδοση τιμών στους Ήρωες των Ιμίων.

Μάλιστα, κάποια τουρκικά κανάλια είχανε και τηλεοπτικά πλάνα από την παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή των Ιμίων, σημειώνοντας περιχαρείς ότι «οι Έλληνες δεν πλησίασαν».

Από την πλευρά του, το ελληνικό ΥΠΕΘΑ, στο οποίο πλέον προΐσταται ο κολαούζος του Καμμένου, Αποστολάκης, είπε ότι οι μεταδόσεις των τουρκικών μέσων είναι fake news και ότι «τίποτα το ιδιαίτερο και το ασυνήθιστο δεν συμβαίνει στα Ίμια, σε πείσμα των τουρκικών εφημερίδων που κάνουν λόγο για παρουσία τουρκικών πλοίων που εμποδίζουν την πρόσβαση των Ελλήνων».

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι τα τουρκικά μέσα παρουσιάζουν βίντεο, ενώ από την άλλη πλευρά δεν παρουσιάζεται τίποτε. Ούτε θα σταθούμε στο γεγονός ότι η ηγεσία του ελλαδικού ΥΠΕΘΑ είναι παντελώς αναξιόπιστη, με σαφή αποστολή να μην προκαλεί περαιτέρω προβλήματα σε μία κυβέρνηση ανθελλήνων, που τώρα επιθυμεί διακαώς να αλλάξει την ατζέντα από τα εθνικά θέματα.

Τι καθεστώς ισχύει στα Ίμια;

Θα σταθούμε, όμως, σε κάτι άλλο, μείζον: Μπορεί αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας και ο Αποστολάκης να πάνε στα Ίμια, που αποτελούν έδαφος του Ελληνικού Κράτους, να υψώσει την Ελληνική Σημαία και να αποτίσει με τον πρέποντα τρόπο τιμή στους Ήρωες των Ιμίων;

Προσοχή: Επ’ ουδενί λόγω σε αυτή την απόδοση τιμών δεν περιλαμβάνουμε την εκτόξευση στεφάνου από ελικόπτερα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της θυσίας των Ηρώων, όπως έκανε μερικές φορές ο Καμμένος. Αυτές οι κινήσεις του Καμμένου όχι απλώς δεν αποτελούσαν φόρο τιμής, αλλά μάλλον ύβρεις απέναντι στους Ήρωες που έπεσαν για να διατηρηθεί η Ελληνική Σημαία πάνω στα Ίμια. Αποτελούν επιχειρήματα στην «φαρέτρα» των τούρκων που θέλουν τα Ίμια μία «γκρίζα ζώνη» μέσα στο Αιγαίο.

Το δυστύχημα στην περίπτωση των Ιμίων, είναι ότι οι τούρκοι, με την συναίνεση των κυβερνήσεων της Ελλάδας, από το 1996 και μετά, έχουν μάλλον πετύχει τον σκοπό τους, για αυτό και καμία κυβέρνηση μετά την μαύρη εκείνη ημέρα δεν έχει παραβεί το “no troops, no ships, no flags” που επέβαλλαν οι αμερικανοί.

Από τα Ίμια στην… Μακεδονία

Όμως, δεν είναι μονάχα τα Ίμια που γίνονται «γκρίζα ζώνη». Είναι μια ολόκληρη χώρα που σταδιακά «σβήνεται» από τον χάρτη, ελέω των πολιτικών επιλογών των κυβερνώντων της.

Με εντολή Αποστολάκη, λοιπόν, διαβάσαμε ότι ανακλήθηκε η άδεια για εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αφού αυτή θα… παραβίαζε το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που προστάζει την αποτροπή… αλυτρωτικών εκδηλώσεων.

«Σβήστηκαν» τα Ίμια, λοιπόν, «σβήστηκε» και η Μακεδονία. Άμα «λύσει» και το «αλβανικό» ο Τσίπρας θα «σβήσει» και η Θεσπρωτία και σιγά σιγά θα πορευτούμε για μια Ελλάδα με σύνορα «μέχρι τη Λαμία», όπως κάποτε ονειρεύονταν οι εγχώριοι μπολσεβίκοι. Ονειρεύονται μια «Συμφωνία των Πρεσπών για τα Δωδεκάνησα», είπε ένας βουλευτής του Σύριζα, για να «σβήσουν» και αυτά τα νησιά.

Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές, όμως, δεν «σβήνουμε» τίποτα και ούτε αποδεχόμαστε τετελεσμένα από τις «συμφωνίες» των πολιτικάντηδων. Θα αγωνιστούμε για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-gkriza-zwnh-olh-h-ellada#ixzz5eDvAcUDU

Exit mobile version