Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για την Στρατιωτική Θητεία και μία έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για την Στρατιωτική Θητεία και μία έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ

Ότι η Χρυσή Αυγή «δεν έχει θέσεις» λένε οι απανταχού καθεστωτικοί παπαγάλοι στα φόρα και τα πάνελ της διαπλοκής. Αυτό, βεβαίως, δεν αποτρέπει τους κάθε λογής πολέμιους της Χρυσής Αυγής να… δανείζονται τις θέσεις της κατά το δοκούν, όπως είχε πράξει προσφάτως η Φώφη Γεννηματά, ανακοινώνοντας τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τα κόκκινα δάνεια ως δικές της.

Σήμερα έχουμε μία παρόμοια είδηση, η οποία αφορά τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια. Όπως, λοιπόν, διαβάζουμε στα μέσα, παρουσιάστηκε η έρευνα – μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής) για την «Στρατιωτική Θητεία και Άμυνα».

Στην έρευνα αυτή προτείνονται η αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες, η διεύρυνση της στρατολογικής βάσης με στράτευση στα 18 και στράτευση των γυναικών, οι οποίες θα αξιοποιούνται «κυρίως –αλλά όχι αποκλειστικά- σε διοικητικά καθήκοντα», όπως αναφέρει η έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Πάμε τώρα, να δούμε τι αναφέρουν οι θέσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες είναι ανηρτημένες στην σελίδα μας από το 2012, για το ζήτημα:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Παραπάνω αναλύθηκαν οι θέσεις μας γύρω από την Γεωπολιτική και τις διεθνείς ισορροπίες. Σε επίπεδο καθαρά αμυντικό η Ελλάς οφείλει άμεσα να προβεί στις εξής κινήσεις:

Υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες. Εκ νέου άνοιγμα των φακέλων με τις απαλλαγές και αυστηρές ποινές σε όσους απέφυγαν την στράτευση με μη νόμιμο τρόπο. Οι γυναίκες θα καλύπτουν μη μάχιμες θέσεις σε αστικά κέντρα (εκτός αν ζητήσουν εθελοντική μετάταξη) και όλοι οι άνδρες θα υπηρετούν το σύνολο της θητείας τους σε μάχιμες μονάδες της παραμεθορίου.

– Εθνικοποίηση και επιδότηση των νευραλγικών ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Αναδιάρθρωση των Διοικήσεών τους και επαναπρόσληψη του έμπειρου προσωπικού τους.

– Απαραίτητη προϋπόθεση για την επικύρωση οποιαδήποτε συμφωνίας αγοράς οπλικών συστημάτων η συμπαραγωγή. Την ώρα που η ελληνική αμυντική βιομηχανία παραπαίει, οι τούρκοι παράγουν δικά τους οπλικά συστήματα, από βασικά τμήματα των F-16 μέχρι τεθωρακισμένα.

– Πλήρης απεξάρτηση των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα κόμματα και κατάργηση του συνδικαλισμού. Θέσπιση αυστηρού αξιοκρατικού πλαισίου για την προαγωγή των Αξιωματικών. Ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας να προέρχονται υποχρεωτικά από το Στράτευμα.

Οι ομοιότητες είναι προφανείς και αποδεικνύουν το πόσο καλύτερα θα πήγαινε η χώρα αν την διακυβέρνηση της χώρας είχε η Χρυσή Αυγή.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-theseis-ths-chrushs-aughs-gia-thn-stratiwtikh-thhteia-kai-mia-ereuna-tou#ixzz5eDy4OLGR

Exit mobile version