Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψηλά τα λάβαρα – Η Μακεδονία είναι Ελληνική!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή 

Η κύρωση από την βουλή της αντεθνικής και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών και όσα προηγήθηκαν αυτής επιβεβαιώνουν μια πραγματικότητα την οποία τεχνηέντως αποσιωπούν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και εργολάβοι της ενημέρωσης αλλά έχει προ πολλού περιγράψει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής: στην πολιτική ζωή της χώρας υφίστανται δύο στρατόπεδα, από τη μία πλευρά το κόμμα των πολιτικών κομμάτων και από την άλλη ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν τέλει, υπερψήφισε την κύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας και ολοκλήρωσε εντός μερικών μονάχα ημερών όσα η κυβέρνηση των Σκοπίων μεθόδευε για περισσότερο από έξι μήνες. Επί της ουσίας ωστόσο, η Μακεδονία δεν προδόθηκε αποκλειστικά από την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά από το σύνολο του “δημοκρατικού” τόξου, με τα κόμματα τα οποία το συγκροτούν να συνεισφέρουν λιγότερο ή περισσότερο στη διάπραξη της εθνικής προδοσίας.

Πρώτα απ’ όλα, ο ΣΥΡΙΖΑ απόλαυσε της πλήρους στήριξης του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ. Ακόμη και όταν προσυμφωνημένα και για λόγους επικοινωνιακούς που έχουν να κάνουν με την πολιτική του επιβίωση ο Π. Καμμένος υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση, φρόντισε να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει για τον Τσίπρα τον αναγκαίο εκείνο αριθμό βουλευτών των ΑΝΕΛ που θα υπερψήφιζαν την κύρωση. Σ’ αυτούς προστέθηκαν όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της βουλής Βούτσης βουλευτές από τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες και συγκεκριμένα από το ΚΙΝΑΛ, από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Ηθικό δίδαγμα αυτής της μεθόδευσης: να προσέχουν οι ψηφοφόροι ποιούς στέλνουν στη βουλή να τους εκπροσωπήσουν, καθώς απεδείχθη περίτρανα πως η ψήφος-χαβαλέ μετατρέπεται πάρα πολύ εύκολα σε πισώπλατη μαχαιριά στη Πατρίδα και στο Λαό.

Είναι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα που ξεφυσά με ανακούφιση για την υπερψήφιση της προδοτικής κύρωσης; Όχι. Στην κατηγορία εκείνη ανήκει αναμφισβήτητα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ένσταση αντισυνταγματικότητας της εν λόγω κύρωσης την οποία κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, έτυχε της σφοδρής επίθεσης της ΝΔ, με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Δένδια να αποθεώνεται από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ για την λυσσασμένη του άρνηση να αποδεχτεί το δίκαιο της ενστάσεως. Τέτοια “πολεμική κατά του κομμουνισμού” η ΝΔ είχε να επιδείξει από την εποχή της οικουμενικής με το ΚΚΕ, τρεις δεκαετίες πίσω…

Πολιτικά όμως, το μεγαλύτερο έγκλημα της ΝΔ δεν ήταν ούτε η άρνηση να αποδεχτεί την ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, ούτε το γεγονός οτι απέφυγε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ώστε να αναβάλλει έστω την προδοσία της Μακεδονίας. Το μέγιστο των εγκλημάτων της ΝΔ το οποίο στην πράξη χάρισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανάσες και διαμόρφωσε το πεδίο για τις μετέπειτα εξελίξεις υπήρξε η αποδοκιμασία από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης των μαθητικών κινητοποιήσεων με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.

Οι μαθητικές καταλήψεις και ο αγνά πατριωτικός αγώνας της Ελληνικής Νεολαίας διαμόρφωνε κοινωνική δυναμική απείρως μεγαλύτερη εκείνης των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων. Διότι απλούστατα αποτύπωνε με τον πλέον δυναμικό τρόπο τον πολιτικό αντίκτυπο των κυβερνητικών χειρισμών στο μείζον εθνικό θέμα και έθετε σε διαρκή κίνηση όλες τις κοινωνικές δυνάμεις. Όλοι άλλωστε είδαμε τις γεμάτες απόγνωση αντιδράσεις της κόκκινης Χούντας απέναντι στα ελληνόπουλα, αντιδράσεις που ξεκίνησαν με επιθέσεις παρακρατικών του ΣΥΡΙΖΑ στα σχολεία και έφτασαν μέχρι την παρέμβαση εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών κατά των Ελλήνων μαθητών. Η τρομοκρατία εντούτοις της κόκκινης Χούντας δεν λύγισε τα ελληνόπουλα. Ο Αγώνας τους τερματίστηκε όταν η ΝΔ προέβη στην αποδοκιμασία του από στόματος του ίδιου του προέδρου της.

Κατά τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ο πρόεδρος της βουλής Βούτσης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διαμαρτύρονταν εντόνως, υποστήριξε γεμάτος ειρωνεία: “είστε λίγοι, όπως λίγοι είναι και εκείνοι που βρίσκονται σήμερα έξω από τη βουλή, μέσα στη βροχή”… Η αλήθεια είναι ότι η κοινοβουλευτική δυναμική που σήμερα διαμορφώνεται εντός της βουλής είναι κάθε άλλο παρά αντιπροσωπευτική εκείνων που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία. Η θέληση ενός 70 και πλέον τοις εκατό του Ελληνικού Λαού εκφράστηκε καθάρια μέσα από το 7% των τελευταίων εθνικών εκλογών και τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά ηττήθηκε μπροστά στον συσχετισμό κοινοβουλευτικής δύναμης των αντιπάλων. Στο χέρι του Ελληνικού Λαού είναι ο συσχετισμός αυτός να μεταβληθεί: χάθηκε μια μάχη αλλά μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο. Και όπως είπε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής: “η σημερινή βουλή επικύρωσε την προδοτική συμφωνία αλλά θα έρθει μια άλλη βουλή η οποία θα την καταργήσει”!

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pshla-ta-labara-h-makedonia-einai-ellhnikh#ixzz5eIC2MO00

Exit mobile version