Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα στα τέσσερα Ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορεί να ζεσταθεί τους χειμερινούς μήνες

Στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής μία από τις πλέον στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες, αυτήν της θέρμανσης, δεν μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν ένα στα τέσσερα νοικοκυριά της Χώρας μας.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της ύφεσης έχουν εκτοξεύσει την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ ως προς το μέγεθος των κατοίκων που δεν μπορούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της Eurostat, το 25,7% των Ελληνικών νοικοκυριών δυσκολεύεται να έχει άνετη πρόσβαση στην θέρμανση τους χειμερινούς μήνες. Η Ελλάδα, με βάση αυτό το δεδομένο, βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της ΕΕ με την Βουλγαρία να βρίσκεται στην κορυφή των «28» καθώς περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά (36,5%) αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.

Πάντως, και σε ό,τι αφορά την Χώρα μας στην διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν βάλει «ψαλίδι» στις δαπάνες τους για θέρμανση και πρωτίστως στο ακριβό πετρέλαιο. Η τιμή του ξεπερνά το 1 ευρώ το λίτρο, πράγμα που σημαίνει ότι μία οικογένεια για να αγοράσει 1.000 λίτρα θέρμανσης θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 1.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να ζεσταθεί για αρκετές μέρες του χειμώνα. Με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό για το γενικότερο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων στα χρόνια του μνημονιακού βούρκου…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-sta-tessera-ellhnika-noikokuria-den-mporei-na-zestathei-tous-cheimerino#ixzz5eNZ3GN3u

Exit mobile version