Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην εορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα – Φωτορεπορτάζ

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η Καλαμάτα γιόρτασε την Υπαπαντή του Σωτήρος Χριστού στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την γιορτή με την παρουσία του Ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη συνοδευόμενου από την Τοπική Οργάνωση Μεσσηνίας. Ο ίδιος και τα μέλη της Τοπικής μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησαν την περιφορά της ιερής εικόνας και κατόπιν κατευθύνθηκαν όλοι μαζί στα Γραφεία της Τ.Ο. Μεσσηνίας όπου ο Ευρωβουλευτής μίλησε στους συγκεντρωμένους συναγωνιστές.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας όπου φιλοξενείται η Έκθεση με θέμα ”Ευζωνική Στολή – Ιστορική Διαδρομή της Προεδρικής Φρουράς”. Ο Ευρωβουλευτής θαύμασε τα εκθέματα και ταυτόχρονα δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την ψυχική ανάταση που προσέφερε σε όλους τους επισκέπτες η παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που αποτελεί από το 1867, έτος ίδρυσής της, ένδοξο και ηρωικό τμήμα του Ελληνικού Στρατού.

Ο Ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης εξήρε τη λεβέντικη εμφάνισή τους και ευχήθηκε όπως αυτά τα παλληκάρια και όλοι οι νέοι της πατρίδας μας να είναι γεροί και σε θέση να υπερασπίζονται τα δίκαια της φυλής μας, όπως έπραξαν και οι Μακεδονομάχοι της Μεσσηνίας των οποίων τα ονόματα κοσμούν ένα ολόκληρο τοίχο του Μουσείου. Την προσοχή και το ενδιαφέρον του τράβηξε η ένδοξη σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας το οποίο υπό την διοίκηση του αειμνήστου Βενετσάνου Κετσέα έγραψε λαμπρές σελίδες ιστορίας στο έπος της Ηπείρου το 1940-1941 και την υπεράσπιση της Ελλάδος από την κομουνιστική λαίλαπα το 1946-1949.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/summetochh-ths-chrushs-aughs-sthn-eorth-ths-upapanths-sthn-kalamata#ixzz5eZZyhGnm

Exit mobile version