Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών για τα σχολικά βιβλία Ιστορίας;

Τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών για τα σχολικά βιβλία Ιστορίας;

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Προ εβδομάδων έγινε θέμα το σχέδιο του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γαβρόγλου να αλλάξει τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και αναφέρθηκε εμφατικά ότι δεν θα αναγράφεται τίποτε για τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονομάχους! Ας δούμε τι λέει σχετικά η συμφωνία των Πρεσπών: 

“Εντός ενός μηνός από την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, σε ισομερή βάση, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, μια να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, τεκμηριωμένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό…”

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν διαγράφουν την Ιστορία μας και κάθε Έλληνας πρέπει να αγωνιστεί τα αντεθνικά τους σχέδια να μη περάσουν. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-problepei-h-sumfwnia-twn-prespwn-gia-ta-scholika-biblia-istorias#ixzz5eaCNTrVP

Exit mobile version