Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποια «έξοδος από τα μνημόνια»; Σε 21 τουλάχιστον χρόνια «θα βγούμε» από την κρίση!

Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα (με θράσος) υποστηρίζει η κυβέρνηση «για έξοδο από τα μνημόνια», η πραγματικότητα είναι ότι άλλα 21 τουλάχιστον χρόνια θα χρειαστούν για να καταφέρει η οικονομία να επιστρέψει στα επίπεδα όπου βρισκόταν πριν από την κρίση.

Σε αυτό το αποκαρδιωτικό συμπέρασμα καταλήγει μελέτη της HIS Markit, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να περιμένουμε έως το μακρινό 2040 προκειμένου το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας να επανέλθει στα επίπεδα του 2007.

Η Ελληνική οικονομία θα κινηθεί με ετήσιο ρυθμό 1,7% στο διάστημα 2018-2019, ενώ για την περίοδο 2020-2030 προβλέπεται ανάπτυξη 1,4%, εκτιμά η HIS Markit. To χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 137,4% του ΑΕΠ μέχρι το 2030, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του 118% που έχει τεθεί σε συνεργασία με τους ‘’θεσμούς’’.

Και όλα αυτά, βεβαίως, αποτελούν το ….αισιόδοξο σενάριο, καθώς όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο στο προσεχές διάστημα, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά αυτό που έχουμε τονίσει για την φύση των μνημονίων. Ότι δηλαδή, υφίστανται σύμφωνα με την λογική της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτά τόσο περισσότερο βουλιάζεις προς τον πάτο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-21-toulachiston-chronia-tha-bgoume-apo-thn-krish#ixzz5eaoD8H5m

Exit mobile version