Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκβιαζόμενος και στριμωγμένος από τον Ερντογάν ο νεοραγιάς Τσίπρας στην Τουρκία

Εκβιαζόμενος και στριμωγμένος από τον Ερντογάν ο νεοραγιάς Τσίπρας στην Τουρκία

Αφού ο υποχωρητικός και υποτελής πρωθυπουργός Τσίπρας δεν βάζει μυαλό από τις συνεχείς διπλωματικές και εθνικές ήττες, ο σουλτάνος Ερντογάν είναι περιχαρής κάθε φορά να συναντιέται μαζί του και να θέτει νέες ανιστόρητες και προκλητικές διεκδικήσεις.

Ακόμα ένα γερό χαστούκι τρώει ο νεοραγιάς Τσίπρας από τον Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, καθώς ο “σουλτάνος” έθεσε όλα τα ζητήματα της τουρκικής επιθετικής ατζέντας στον Τσίπρα, ο οποίος είναι “ευχαριστημένος από τις ειλικρινείς συνομιλίες”.

Πριν προχωρήσουμε στις νέες επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Πατρίδας μας, να επισημάνουμε την επικοινωνιακή ξεφτίλα, στην οποία επέβαλε τον πρωθυπουργό.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες ανάγκασε τον νεοραγιά Τσίπρα να φωτογραφηθεί στον διάδρομο του παλατιού, ενώ ο Ερντογάν κομπάζει κάτω από το πορτρέτο του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι εξίσου σημαντικό ότι στην Ελληνική Σημαία οι τούρκοι έχουν αφαιρέσει τον Σταυρό από το κοντάρι, ενώ αυτοί έχουν τοποθετήσει το σύμβολο της ημισελήνου πάνω από την τουρκική.

Πέρα όμως από τα συμβολικά, υπάρχουν και τα ουσιαστικά. Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του εξίσωσε την μουσουλμανική μειονότητα Θράκης με τους αφανισμένους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, μίλησε για ισοτιμία τούρκων στην Κύπρο, στηλίτευσε την Ευρώπη και την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και τις δεσμεύσεις που δεν τηρούνται (!), ζητώντας παράλληλα η Χώρα μας να μην περιθάλπει τους τρομοκράτες φυγάδες.

Ως επιστέγασμα o Eρντογάν απαίτησε τούρκικο παζάρι για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης με ανταλλάγματα τους μουφτήδες στην Θράκη.

Από την πλευρά του ο στριμωγμένος Τσίπρας δέχθηκε με υποτέλεια τις εκβιαστικές ερωτήσεις για τους 8 πραξικοπηματίες και αρκέστηκε να δηλώσει ευχαριστημένος (!) για τις ειλικρινείς συνομιλίες, ανοιχτός στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και δεκτικός σε οποιαδήποτε συνομιλία για την υφαλοκρηπίδα και τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Όπως φαίνεται ένας νέος διπλωματικός όλεθρος τύπου “συμφωνία των Πρεσπών” δρομολογείται και στις σχέσεις με την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ekbiazomenos-kai-strimwgmenos-apo-ton-erntogan-o-neoragias-tsipras-sthn-tou#ixzz5egkPWp2f

Exit mobile version