Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ασπίδα προστασίας του κομματικού κράτους

Άρθρο στην εθνική εφημερίδα “Εμπρός”

Την εκτίμηση πως περίπου κατά το έτος 2040 το εγχώριο πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδος θα βρίσκεται σε τιμές του 2007 εκφράζει έρευνα ομάδας οικονομολόγων της IHSMarkit, διαψεύδοντας πανηγυρικά την καλλιέργεια του απατηλού κλίματος αισιοδοξίας στην οποία προβαίνει η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να εξαπατήσει την κοινή γνώμη.

Η μελέτη υπό τον τίτλο «Πώς μπορεί η ελληνική οικονομία να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη; Εκτίμηση του αντίκτυπου εναλλακτικών μέτρων πολιτικής που σχεδιάστηκαν για την τόνωση της ανάπτυξης», κάθε άλλο παρά συμμερίζεται την υπεραισιόδοξη ρητορική μιας κυβέρνησης η οποία ώθησε την ελληνική οικονομία ακόμα βαθύτερα στον μνημονιακό βούρκο. Βασικό συμπέρασμα της έρευνας κατόπιν ανάλυσης διαφόρων προσομοιώσεων για την βελτίωση των μακροπρόθεσμων οικονομικών προοπτικών της Ελλάδος, υπήρξε το εξής: Η ανάπτυξη είναι τόσο υποτονική, ώστε το πραγματικό ΑΕΠ θα επανέλθει στα επίπεδα του 2007 μόλις το 2040!

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος παρόμοιων μελετών, κοινή συνισταμένη των οποίων είναι το συμπέρασμα πως η ελληνική οικονομία κάθε άλλο παρά βρίσκεται στην τροχιά ανάπτυξης που με θράσος χιλίων πιθήκων περιγράφουν οι κυβερνητικοί παράγοντες. Η σπουδή δε της κυβέρνησης να νομοθετεί σειρά τάχα ευνοϊκών μέτρων που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση δήθεν των αδικιών που έπληξαν τους πολίτες κατά τη διάρκεια της περιόδου 2010-2018, δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τρικ με απώτερο στόχο την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος ενόψει των επικείμενων εκλογών και εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Στην πραγματικότητα δηλαδή, τα μέτρα της υποτιθέμενης αποκατάστασης αδικιών, όπως η κωμική αύξηση του κατώτατου μισθού ή τα επιδόματα φτώχειας που αφειδώς μοιράζει η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται στην βελτίωση των προοπτικών της εθνικής οικονομίας, ελέω της δήθεν «εξόδου από την εποχή των Μνημονίων» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται. Προσομοιάζουν περισσότερο στον επιθανάτιο ρόγχο ενός ασθενή, στον οποίο οι ιατροί καλλιεργούν φρούδες ελπίδες ενώ συνειδητά οδηγούν στον θάνατο.

Αναμφισβήτητα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πολιτική του επιβίωση στην επιτυχία αυτής της εκστρατείας εξαπάτησης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τα οποία κοροϊδεύει με τα φτωχοεπιδόματα. Βασικό μέλημα της προεκλογικής του στόχευσης ωστόσο, ήταν και παραμένει η μεγάλη δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων, στην οποία η αριστερά έχει επενδύσει. Ενδεικτική αυτής της αλήθειας είναι η πρόσφατη τοποθέτηση της Τ. Χριστοδουλοπούλου στο κοινοβούλιο, όπου υποστήριξε τα κάτωθι: «Μιλάμε σε μια Βουλή που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τον Αύγουστο δεν έγινε τίποτα και συνεχίζουμε να ζούμε στα μνημόνια. Μια αντιπολίτευση που εχθρεύεται τους δημοσίους υπαλλήλους και τους θεωρεί υπερβολικούς για τα δημόσια ταμεία». Με απλά λόγια, η αντιπρόεδρος της βουλής και σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όχι τους προλετάριους αλλά τους βολεμένους του πολιτικού συστήματος να ανταποδώσουν δια της ψήφου στην αριστερά, το δώρο του διορισμού τους στο δημόσιο!

Για τα συγκοινωνούντα δοχεία κομμάτων εξουσίας και πελατειακού-κομματικού Κράτους έχουμε κατ’ επανάληψη γράψει στο παρελθόν, μακρινό και πρόσφατο. Οφείλουμε όμως εκ νέου να προειδοποιήσουμε τα εκατομμύρια των μη προνομιούχων, τον κόσμο της σκληρής εργασίας και συνάμα τις στρατιές των ανέργων που πλήττονται βάναυσα από το κομματικό Κράτος, πως οφείλουν να κινητοποιηθούν στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην πολιτική εξουσία.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να έχει αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο και αποτύπωμα για να ληφθεί σοβαρά υπόψη των κυβερνώντων. Ως εκ τούτου, οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας που θέλουν να δουν την εθνική οικονομία να τίθεται ξανά σε κίνηση αλλά και το εργατικό δυναμικό που αναζητά το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια έχουν πλέον μία και μοναδική επιλογή: να στηρίξουν μαζικά το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, διότι μόνον η Χρυσή Αυγή δεν έχει την παραμικρή υποχρέωση στο φαιδρό και επιζήμιο κομματικό Κράτος.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poia-anaptujh-to-2040-kai-an-tha-epanelthoume-sta-epipeda-tou-2007#ixzz5epzYjhwu

Exit mobile version