Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πιέζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι για την φτωχοποίηση των Ελλήνων μέσω του ξενοκρατούμενου τραπεζικού συστήματος

Πιέζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι για την φτωχοποίηση των Ελλήνων μέσω του ξενοκρατούμενου τραπεζικού συστήματος

Με συνοπτικές διαδικασίες θα περάσουν σε διεθνείς τοκογλυφικούς οίκους τα δικαιώματα σχεδόν €50 δισ. από τα €84 δισ. των κόκκινων δανείων των τεσσάρων ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα, με πρόσφατα τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω Δραγασάκη να απειλεί να στείλει τον λογαριασμό πάλι στους Έλληνες φορολογούμενους.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2019 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε μιλώντας στην Βουλή ότι υπάρχει πιθανότητα μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου έχουν εξαϋλωθεί με τεράστιο κόστος στον Έλληνα φορολογούμενο έτσι ώστε να περάσουν στην κυριότητα ξένων κερδοσκοπικών fund. Όμως με την κυριότητα των τραπεζών στην Ελλάδα τα ξένα funds μπορούν να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων προς δικό τους κερδοσκοπικό όφελος.

Για παράδειγμα οι ξενοκρατούμενες τράπεζες μπορούν να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια για ένα ευτελές ποσοστό σε μια συνεργαζόμενη ξένη εισπρακτική εταιρία ενώ παράλληλα να απαιτούν να λάβουν το υπόλοιπο ποσοστό που θα προκύψει από την ζημία από τους Έλληνες φορολογούμενους. Προφανώς και η εισπρακτική εταιρία θα προσπαθήσει να εισπράξει τα κόκκινα δάνεια κοντά ή στο ακέραιο, ειδικότερα αυτά που φέρουν κάποιο εμπράγματο ενέχυρο (στεγαστικά).

Ειδικότερα σε αυτή την περίοδο θα μεταφερθούν κοντά στα €50 δισ. κόκκινα δάνεια προς διαχείριση από ξένες εισπρακτικές εταιρίες. Άρα σύντομα μπορεί να δούμε και στην Ελλάδα εικόνες βίαιων εξώσεων που θα είναι μια… κοινωνική προσφορά του αριστεροδεξιού κομμουνιστικού νεοφιλελεύθερου συστήματος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι την οικονομική ζημία που υποχρεωτικά θα υποστούν οι παραπάνω τράπεζες από την μεταφορά των κόκκινων δανείων στα επιθετικά funds θα κληθεί να την πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Δυστυχώς η Πατρίδα μας σήμερα πλήγεται βάναυσα και πολλαπλά στο νευραλγικό πεδίο της οικονομικής δραστηριότητας από το ενιαίο κόμμα της μεταπολίτευσης, δηλαδή το κόμμα με τα πολλά ονόματα και τα πολλά αναχώματα.

Ενδεικτικά η “έξοδος από τα μνημόνια” στην πραγματικότητα σημαίνει πανάκριβο δανεισμό από την ελεύθερη χρηματαγορά επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), είχε κατηγορηματικά αρνηθεί να ελαφρύνει το χρέος της Ελλάδος μέσω του μέτρου της ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing). Ενώ όλη σχεδόν η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση ευεργετήθηκε από την νομισματική πολιτική της EKT που όδευσε 2,6 τρισεκατομμύρια ευρώ σε 19 χώρες δημιουργώντας 9,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, στην Ελλάδα παραπάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Αδιαμφισβήτητα η άλωση του τραπεζικού συστήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση με απαραίτητο συνεργό την αριστεροδεξιά μεταπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σοβαρή τροχοπέδη στην καθημερινή οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Για παράδειγμα η ενεργοποίηση των capital controls πτώχευσε αρκετές εταιρίες που ασχολούνταν στον εισαγωγικό-εξαγωγικό κλάδο αφού ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Εκ του σημερινού αποτελέσματος συνειδητοποιούμε ότι το ενιαίο κόμμα της μεταπολίτευσης, που νέμεται την εξουσία μέσω της προεκλογικής παραπλάνησης και της μετεκλογικής εξαπάτησης των Ελλήνων, συνεχώς πλήττει την Ελληνική Οικονομία και δυστυχώς μαζί και την Εθνική Ασφάλεια.

Μόνο με το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής θα υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη στην Πατρίδα μας. Ταυτόχρονα θα σπάσει το απόστημα της μεταπολίτευσης που καταπιέζει με περισσή αυθαιρεσία την γεωπολιτική κατάσταση της Ελλάδος από το 1974 προς όφελος αλλότριων συμφερόντων από αυτά του Ελληνικού Λαού.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/piezoun-oi-diethneis-tokoglufoi-gia-thn-grhgorh-ftwchopoihsh-twn-ellhnwn-me#ixzz5f7TKBiE5

Exit mobile version