Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανησυχία από την εφημερίδα «Το Βήμα»: Εθνικιστικός αναβρασμός σε όλα τα σχολεία – Το φαινόμενο έφτασε και στην Αττική!

Ανησυχία από την εφημερίδα «Το Βήμα»: Εθνικιστικός αναβρασμός σε όλα τα σχολεία - Το φαινόμενο έφτασε και στην Αττική!

Εκτεταμένο ρεπορτάζ και έρευνα γύρω από την κατάσταση στα σχολεία φιλοξενεί η εφημερίδα «Το Βήμα», εκφράζοντας την ανησυχία του «δημοκρατικού» κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί εκεί πέρα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η παρατεταμένη οικονομική κρίση και το πρόσφατο κύμα εθνικισμού στα σχολεία όξυναν τα φαινόμενα απειθαρχία και αδυναμίας από τους διευθυντές να εφαρμόσουν τους κανόνες».

Στην συνέχεια αναφέρονται πλείστα περιστατικά κυρίως από την περιοχή της Αττικής σχετικά με εθνικιστικές καταλήψεις για την Μακεδονία μας, αλλά και άλλα περιστατικά όπως εισβολή παρακρατικών σε σχολεία και άλλα.

Όλα αυτά, βεβαίως, παρουσιάζονται υπό το πρίσμα της ανησυχίας για την δυσλειτουργία του σχολείου και με τέτοιο τρόπο που καθίσταται δύσκολη η διαφωνία, πόσω μάλλον όταν το κεντρικό άρθρο πλαισιώνεται από όχι ένα αλλά δύο άρθρα γνώμης ειδικών, μίας ψυχολόγου και ενός αντιπρυτάνεως.

Μόνο που λείπει ένα κρίσιμο στοιχείο από την συλλογιστική του άρθρου, που γκρεμίζει σαν χάρτινο πύργο την όλη προσπάθεια πολιτικής σπέκουλας από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας την «γραμμή» τηρεί η εφημερίδα.

Δεν τους ανησυχεί η κατάσταση στα σχολεία, η απειθαρχία και όλα τα άλλα που τώρα παρουσιάζουν. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν στην Γκράβα θέριευε το τέρας των ναρκωτικών και πεθαίνανε παιδιά. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν γινόντουσαν καθημερινές καταλήψεις για ανούσιους λόγους και χωρίς καμία πολιτική διεκδίκηση. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν τα σχολεία ήταν ενωμένα, δηλαδή όταν οι μαρξιστές ινστρούχτορες λάμβαναν αντίλογο μονάχα από τα… αριστερά και δη από την αντεθνική αριστερά της τρομοκρατίας και των αναρίθμητων θυμάτων.

Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά (και τους συριζαίους και τους νεοδημοκράτες και δεν το κρύβουν) είναι ότι οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώνονται για έναν εθνικό σκοπό, ενώ ιδιαίτερα το συγκεκριμένο άρθρο μεταφέρει την ανησυχία του καθεστώτος για την επέκταση του φαινομένου στην Αττική, γεγονός που σηματοδοτεί και την λήξη της ιδεολογικής μάχης, αφού κατακτήθηκε η πρωτεύουσα του πνεύματος από τους Εθνικιστές, δηλαδή τα σχολεία της πολυπληθέστερης πόλεως της Ελλάδας, της Αθήνας.

Ενδεικτικό αυτού που λέμε είναι ότι μέχρι τώρα οι καθεστωτικοί από την μία ανησυχούσαν για τις καταλήψες στην Βόρειο Ελλάδα, αλλά από την άλλη κομπάζανε ότι αυτές δεν έχουν επεκταθεί στην Αττική. Τελικώς, το οχυρό έπεσε και οι μαθητές της Αττικής ξεσηκώνονται και αυτοί ενάντια σε αυτούς που θέλουν να κλέψουν τα όνειρά τους και να βάλουν στην θέση τους την απρόσωπη, άοσμη και άχρωμη ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anhsuchia-apo-thn-efhmerida-to-bhma-ethnikistikos-anabrasmos-se-ola-ta-scho#ixzz5f9IOvMGN

Exit mobile version