Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατασκοπευτικό σκάφος καθέλκυσε η τουρκία: «Αναγκαίο για Αιγαίο-Μεσόγειο» δηλώνει Ερντογάν

Πιο ισχυρός από ποτέ δηλώνει ο Ερντογάν παρουσιάζοντας τη νέα εγχώρια κορβέτα που εντάσσεται στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας «Μετά τις απειλές που ήρθαν από τη Συρία και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα αυτή η ανάγκη έγινε πιο επείγουσα και πιο κρίσιμη», είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν στην ομιλία που έκανε στην τελετή καθέλκυσης του Δοκιμαστικού και Εκπαιδευτικού Πλοίου Ufuk (A-591) στα ναυπηγεία Τούζλα είπε ότι η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία ανορθώθηκε ξανά κατά τα τελευταία 16 χρόνια.

H κορβέτα «Ufuk» θα είναι τα μάτια και τα αυτιά της Άγκυρας στη θάλασσα με τον Τούρκο Πρόεδρο να τονίζει πως «η γεωγραφική θέση της χώρας μας δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών». 

Η κορβέτα «Ufuk» με συνολική ισχύ περίπου 8600 kW η οποία διαθέτει ελικοδρόμιο για ελικόπτερο 10 τόνων μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων. Το πλοίο που εντοπίζει απειλές έχει αυτονομία 45 ημερών εν πλω σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα δοκιμής και εκπαίδευσης της κορβέτας κατασκευάζονται από την ASELSAN.

Θα έχει αποστολή να κατασκοπεύει το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα ώστε να συγκεντρώνει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται η Τουρκία για να γνωρίζει επακριβώς τις κινήσεις που πραγματοποιούν οι άλλες γειτονικές χώρες. 

Με αυτό τον τρόπο, ο Ερντογάν θεωρεί πως η Τουρκία θα έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται «προκειμένου να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και να είναι προετοιμασμένη για κάθε γεγονός που μπορεί να προκύψει από κάθε πιθανή εχθρική επιβουλή γειτονικής χώρας.»

H τουρκία εμπλουτίζει συνεχώς τον στόλο της απειλώντας ευθέως την Ελλάδα και στην Ελλάδα το μνημονιακό τόξο που παραμένει προσηλωμένο στο δόγμα της «ελληνοτουρκικής φιλίας» ενώ παράλληλα μειώνει τις δαπάνες στην Εθνική Άμυνα με όσους κινδύνους συνεπάγονται για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataskopo-sto-aigaio-apekthse-o-erntogan-etoimh-h-korbeta#ixzz5fAD2HmYV

Exit mobile version