Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ντροπή και αίσχος! Φορέας του υπουργείου Πολιτισμού ζητεί να μην ανεγερθεί προτομή του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα!

Ντροπή και αίσχος! Φορέας του υπουργείου Πολιτισμού ζητεί να μην ανεγερθεί προτομή του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα!

Ντροπή και αίσχος! Αυτό μόνο μπορεί να ειπωθεί για την εθνικά απαράδεκτη και βεβαίως προκλητική ενέργεια από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, που ζητεί να μην αναγερθεί προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία, γιατί «εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού και ευνοεί την δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων»!

Σε ανοιχτή επιστολή, η οποία αποτελεί μνημείο εθνομηδενισμού και προσβολής του δολοφονημένου Εθνομάρτυρα, προς τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το ΕΕΤΕ, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σύμβουλος του δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα «σκοπιμότητας» τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα.
Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής, εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων. […]

…μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών. […]

Οι λαοί έχουν συμφέρον να ζουν ειρηνικά, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικάσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, να απομονώσουν όλους εκείνους που έχουν φιλοπόλεμα σχέδια.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, καλεί το Δήμο Άργους Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή».

Επαναλαμβάνουμε ότι η ανακοίνωση αυτή ανήκει σε φορέα του υπουργείου Πολιτισμού(!) και όχι στις περιθωριακές, λαομίσητες και ανθελληνικές ομαδούλες τύπου ΚΕΕΡΦΑ, ΟΡΜΑ, κτλ. Ο φορέας του υπουργείου Πολιτισμού φέρεται με τον πλέον απολίτιστο τρόπο απέναντι σ’ έναν Έλληνα της Βορείου Ηπείρου που δολοφονήθηκε άνανδρα από τους αλβανούς. Να υποθέσουμε ότι εάν η τοποθέτηση προτομής αφορούσε κάποιον «ήρωα της εθνικής αντίστασης» τύπου Βελουχιώτη, έναν «ακτιβιστή» της «ΛΟΑΤΚΙ» κοινότητας ή κάποιον «αντιφασίστα αγωνιστή», το ΕΕΤΕ όχι μόνο δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση, αλλά θα χαιρέτιζε την ενέργεια αυτή; Όπως και να έχει, η αρνητική τοποθέτηση του ΕΕΤΕ για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα δείχνει ότι οι εθνομηδενιστές δεν χάνουν την παραμικρή ευκαιρία να δείχνουν το μίσος τους για καθετί το Εθνικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntroph-kai-aischos-foreas-tou-upourgeiou-politismou-zhtei-na-mhn-anegerthei#ixzz5fbPT40yy

Exit mobile version