Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προεκλογικός ανασχηματισμός πασοκοποίησης από τον Τσίπρα

Προεκλογικός ανασχηματισμός πασοκοποίησης από τον Τσίπρα

Καθόλου δεν το έχει κρύψει ο Τσίπρας ότι η επιθυμία του είναι ο Σύριζα, προκειμένου να αποφεύγει την πλήρη κατάρρευση, να καταλάβει τον χώρο της κεντροαριστεράς που άνηκε κάποτε στο ΠαΣοΚ.

Έτσι και ο ανασχηματισμός που μόλις ανακοινώθηκε ήταν σαφέστατα περιορισμένος, αφού δεν έχει λειτουργική σημασία και κινήθηκε σε αυτά ακριβώς τα προεκλογικά πλαίσια.

Συγκεκριμένα, πέραν της υπουργοποίησης Κατρούγκαλου, για να απαλλαχθεί ο Τσίπρας από το «βαρίδι» του ΥΠΕΞ, είχαμε την υπουργοποίηση στο Υφυπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του Άγγελου Τόλκα, πρώην βουλευτή Ημαθίας του ΠαΣοΚ και υφυπουργού Eπικρατείας επίσης του ΠαΣοΚ και την αντίστοιχη ένταξη του Θ. Μωραΐτη, ο οποίος προσφάτως αποχώρησε από το Κιν.Αλ στο Μεταφορών.

Κατά τα άλλα, ο ανασχηματισμός περιορίστηκε στην πλήρωση θέσεων από «γηγενείς» συριζαίους, για να τους κάνει να «τρέξουν» στις περιφέρειές τους και να μην αισθάνονται δυσαρεστημένοι που δεν πήρανε «κοκκαλάκι» εξουσίας. Σε αυτά τα πλαίσια έχουμε την υπουργοποίηση κάποιου… Μπάρκα από την Πρέβεζα και κάποιας Χατζηγεωργίου από την Χαλκιδική.

Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας με τον ανασχηματισμό του θέτει ολόκληρη την κυβέρνηση στην υπηρεσία των κομματικών σχεδιασμών εν όψει εκλογών, ο δε ανασχηματισμός κρίνεται αμυντικός προς διαχείριση της κατάρρευσης, με μοναδικό στοιχείο «επιθέσεως» την στροφή προς το ΠαΣοΚ, η οποία τελείται με δευτεροκλασάτα στελέχη, τα οποία όμως θα στείλουν το μήνυμα στα «τρωκτικά» του ΠαΣοΚ να έλθουν για να πάρουν υπουργικούς θώκους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proeklogikos-anaschhmatismos-pasokopoihshs-apo-ton-tsipra#ixzz5fbQLesRd

Exit mobile version