Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα δώσανε όλα στους τραπεζίτες: Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας!

Πλήρης προστασία στους ισολογισμούς των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα με αρκετή συριζαίικη στάχτη στα μάτια των δανειοληπτών και των φορολογούμενων, τουτέστιν άγρια πίεση από τους διεθνείς τοκογλύφους και τα εγχώρια αριστεροδεξιά τσιράκια τους για την αρπαγή της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων και την αύξηση του δημόσιου χρέους μέσω μιας πλάγιας τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Σήμερα οι μετοχικές συνθέσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών στην Ελλάδα έχουν περάσει στον έλεγχο αλλότριων συμφερόντων από αυτά του Ελληνικού Λαού. Επιπροσθέτως τα κόκκινα δάνεια στους τραπεζικούς ισολογισμούς έχουν στην ουσία καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από το κόλπο των συνεχών ανακεφαλαιοποιήσεων, δηλαδή από τους Έλληνες φορολογούμενους, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια μείωση του αντίστοιχου ιδιωτικού χρέους.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2019 η κομμουνιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους διευθύνοντες συμβούλους των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα το διάδοχο σχήμα του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Με απλά λόγια το σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων που ξεκίνησε το 2010, δηλαδή η σταδιακή καταλήστευση των Ελλήνων σε αρκετό βάθος χρόνου για την κατάπνιξη έντονων αντιδράσεων, εξελίσσεται κανονικά.

Προς επίρρωση υπενθυμίζουμε ότι ο ισχύων νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας που λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου 2019, επίσης γνωστός και ως νόμος Κατσέλη, είχε θεσπιστεί στην αρχή της οικονομικής κρίσης ακριβώς για να ανακόψει την δυναμική των αντιδράσεων των Ελλήνων στην επικείμενη φτωχοποίηση τους σε βάθος δεκαετίας.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2019 το σχέδιο μετάβασης σε ένα διάδοχο τέτοιο νόμο σχετικά με την δανειοδοτική έκθεση των Ελλήνων βγήκε στην δημοσιότητα. Προφανώς μια τέτοια διάδοχη κατάσταση, που θα έρθει για ψήφιση στην Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενεργοποιείται για να φτωχοποιήσει περισσότερο τους δανειολήπτες αλλά παράλληλα και τους φορολογούμενους.

Οι τράπεζες θα αντικαθιστούν τα δικαστήρια

Αναλυτικά ένα κύριο σημείο του νέου σχήματος είναι ότι προσπαθεί να αποκλείσει την δικαστική διαμεσολάβηση για τα κόκκινα δάνεια. Στην ουσία θα αποκλείεται η δυνατότητα ενός δανειολήπτη να προσφεύγει στην δικαιοσύνη εάν καταστρατηγούνται τα δικαιώματα του.

Ηλεκτρονική παρακολούθηση της περιουσιακής κατάστασης οφειλετών

Η προτεινόμενη μελλοντική δανειακή ρύθμιση θα γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ελέγχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών. Βάσει αυτών των στοιχείων θα ενεργοποιείται ένας αλγόριθμος που θα εξετάζει εάν πληρούνται τα κριτήρια που θα έχουν θεσπίσει οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Διάδοχη κατάσταση καθαρά υπέρ των διεθνών τοκογλύφων

Μια πρώτη εκτίμηση αυτών των κριτηρίων από τον ειδικό τύπο δείχνει ότι έως και το 80% των δανειοληπτών μπορεί να μένουν εκτός αυτής της ρύθμισης, άρα και εκτός πια οποιασδήποτε προστασίας την πρώτης κατοικίας. Επιπροσθέτως οι δανειολήπτες που έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες από τις παραπλανητικές συμβάσεις με ελβετικό φράγκο λόγω του μεγάλου ποσού του υπολειπόμενου δανείου είναι πολύ πιθανόν να μην καλύπτονται στο σύνολο τους. Παράλληλα το κούρεμα των δανείων θα υφίσταται εξαιρετικά δύσκολο, ενώ στους μισθούς και τις συντάξεις ήταν εξαιρετικά εύκολο.

Έμμεση ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με αύξηση του δημόσιου χρέους

Ακόμη ένα σημαντικό σημείο είναι η προτεινόμενη κρατική επιδότηση των κόκκινων δανείων που το ετήσιο κόστος της αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατομμύρια ευρώ! Στην ουσία εδώ πρόκειται περί μιας έμμεσης ανακεφαλαιοποίησης των ξενοκρατούμενων συστημικών τραπεζών, αφού η επιδότηση των κόκκινων δανείων θα επιβαρύνει τον εξωτερικό δανεισμό. Το μέτρο φαίνεται ότι ανακουφίζει τους δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια προς άγραν ψήφων ένεκα της προεκλογικής περιόδου αλλά στην πραγματικότητα αυξάνει την πιθανότητα εύκολου και συνοπτικού πλειστηριασμού. Επιπροσθέτως αυτό το μέτρο αυξάνει το εξωτερικό χρέος και υποχρεωτικά εκτοξεύει την υπερφορολόγηση.

Πλειστηριασμοί με συνοπτικές διαδικασίες

Ένα σοβαρό σημείο στην προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση είναι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας με συνοπτικές διαδικασίες σε περίπτωση που ο δανειολήπτης καθυστερήσει τις δόσεις για τρείς μήνες. Στην ουσία λύνονται τα χέρια των τραπεζών για άμεση δήμευση του ακινήτου σε εξευτελιστικές τιμές αφού η δικαστική οδός θα έχει πλέον απομακρυνθεί.

Συμπερασματικά με αυτή την νομοθετική προσπάθεια ουσιαστικά θα επέλθει το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η οικονομική κρίση που συντηρείται και μεγαλώνει από το κλεπτοκρατικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολεύει συνεχώς την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων και των δανειοληπτών κάνοντας αδύνατη την συνεχή αποπληρωμή δανεικών υποχρεώσεων με μεγάλα πανωτόκια.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να εξορθολογήσει το τραπεζικό σύστημα υπέρ της ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας και να εκτιμήσει το δικαίωμα των Ελλήνων στην στέγαση ως κοινωνικό κριτήριο και όχι όπως σήμερα από τους νεοφιλελεύθερους κομμουνιστές ως επενδυτικό ρίσκο.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diadochos-nomos-katselh-telos-sthn-prostasia-ths-prwths-katoikias#ixzz5fsZFjWdQ

Exit mobile version