Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπουργός της Μέρκελ απειλεί: Εφαρμόστε την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες!

Υπουργός της Μέρκελ απειλεί: Εφαρμόστε την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες!

Τον Μίχαελ Ρότ, υφυπουργό εξωτερικών της Μέρκελ, τον γνωρίσαμε τις προάλλες με την έκκλησή του, διά αριστερίστικης ιστοσελίδας, για την δημιουργία ενός «προοδευτικού μετώπου» κατά της Χρυσής Αυγής.

Αυτός ο αντιχρυσαυγίτικος λόγος του, του εξασφάλισε στασίδι στα καθεστωτικά ΜΜΕ και έτσι διαβάσαμε συνέντευξή του και στο «Έθνος», από τις στήλες του οποίου εξαπέλυσε απειλές εναντίον της Ελλάδας, απαιτώντας την απρόσκοπτη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα είπε ότι δεν βλέπει «κανένα λόγο» ανακίνησης μιας «διαφοράς που έχει επιλυθεί» εκ μέρους μελλοντικών κυβερνήσεωνυπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους με τις αντίστοιχες συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».

Οι δηλώσεις αυτές του Ρότ δείχνουν ξεκάθαρα το ανατολίτικο παζάρι που έστησε ο Τσίπρας, ανταλλάσσοντας την Μακεδονίας μας με οικονομικά και πολιτικά οφέλη για τον Σύριζα. Αυτό που λέει ουσιαστικά ο Ρότ είναι ότι απευθύνει προειδοποίηση οικονομικού πολέμου σε περίπτωση που κάποια ελληνική κυβέρνηση ανακινήσει το θέμα της προδοσίας των Πρεσπών.

Το γεγονός ότι ο Ρότ απευθύνει αυτές τις απειλές μέσω εγχώριας εφημερίδας είναι πραγματικά ανάξιο σχολιασμού, αλλά μας θυμίζει πως το υπουργείο του Ρότ χρηματοδοτεί απευθείας τα βιβλία του Ψαρρά κατά της Χρυσής Αυγής, που εκδίδει το ίδρυμα του Σύριζα.

Ας γνωρίζει ο Ροτ και οι υποτακτικοί του πως οι Έλληνες πολίτες δεν ανέχονται απειλές, ούτε αποδέχονται παζάρια με τα Εθνικά μας Θέματα. Η Χρυσή Αυγή, διά επιστολής του Αρχηγού της, Νικολάου Μιχαλολιάκου, έχει δηλώσει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι «εάν μετά την διενέργεια εθνικών εκλογών στην χώρα το εκλογικό σώμα εκλέξει κυβέρνηση υπό την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση αυτή, ούτε θα αποδεχθεί αλλά ούτε και θα δεσμεύεται από την συμφωνία για το Σκοπιανό».

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upourgos-ths-merkel-apeilei-efarmoste-thn-sumfwnia-twn-prespwn-alliws-tha-u#ixzz5fydmxGAw

Exit mobile version