Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σόιμπλε θέλει την Ε.Ε. υποχείριο των διεθνών τοκογλύφων – Στις 26 Μαΐου όμως έρχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Ευρωπαϊκού Εθνικισμού!

Ο Σόιμπλε θέλει την Ε.Ε. υποχείριο των διεθνών τοκογλύφων - Στις 26 Μαΐου όμως έρχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Ευρωπαϊκού Εθνικισμού!

Μπορεί να μην είναι πλέον υπουργός ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και με την νυν ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας φροντίζει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται να εκφράζει με τον πλέον κυνικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται αυτός (αλλά και οι όμοιοί του στον τρόπο σκέψης) το πώς πρέπει να λειτουργεί η ΕΕ.

Αυτή την φορά, μέσω συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου/Βρανδεμβούργου, έδειξε την σαφή πρόθεσή του να καταργήσει την δυνατότητα βέτο των Χωρών της ΕΕ σε αποφάσεις και την αρχή της υποχρεωτικής συμφωνίας. Αυτό, με πολύ απλά λόγια, σημαίνει ότι οι «μικρές χώρες» είτε θα παραδώσουν τα κλειδιά της τύχης τους στον «γερμανικό» καπιταλισμό είτε θα μπουν στο περιθώριο.

Για την ακρίβεια, ο Σόιμπλε είπε ότι «η αρχή της ομοφωνίας σημαίνει ότι ο πιο αργός μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα σύστημα ψηφοφορίας με πλειοψηφία, έστω και με ειδική πλειοψηφία». Αυτό, αν γίνει αποδεκτό, θα σημάνει στην πράξη την αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σόιμπλε τάχθηκε παράλληλα υπέρ της μεταφοράς μέρους της Εθνικής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα: «Μόνο εάν επιτευχθεί αυτό θα μπορούσε επίσης να καθιερωθεί ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο δεν γίνεται, δεν έχει νόημα από μόνο του να υπάρχει ένας (Ευρωπαίος) υπουργός Οικονομικών, διότι τότε θα είναι απλώς ένα σύμβολο που δεν έχει αρμοδιότητες. Ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών χρειάζεται έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, χρειάζεται ευρωπαϊκά έσοδα και φυσικά χρειάζεται τις κατάλληλες αρμοδιότητες».

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά, με τους θυελλώδεις ανέμους του να οδηγούν την Ελλάδα και τους Έλληνες στις άκρες του καταρράκτη και την επακόλουθη καταστροφή. Γι’ αυτό και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου πρέπει και θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό ράπισμα στα μούτρα εκείνων που θέλουν την διατήρηση της ΕΕ ως μας οντότητας στην υπηρεσία των κεφαλαιοκρατών και των παγκοσμιοποιητών και ταυτόχρονα την μετατροπή της στην Ευρώπη των Εθνών.

Στις 26 Μαΐου πρέπει και θα ανατείλει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Ευρωπαϊκού Εθνικισμού!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ametanohta-kunikos-o-soimple-thelei-thn-ee-upocheirio-twn-diethnwn-tokogluf#ixzz5g586Htbq

Exit mobile version