Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κατάσταση χάους η αλβανία: Καταρρέει ο άνθρωπος του Σόρος Έντι Ράμα

Υπάρχουν στιγμές που η Ιστορία ειρωνεύεται τα γεγονότα. Πριν 28 ακριβώς χρόνια, στις 20 Φεβρουαρίου 1991, η εξέγερση των αλβανών ενάντια στο κομμουνιστικό καθεστώς που ψυχορραγούσε είχε ως αποτέλεσμα το γκρέμισμα του τεράστιου αγάλματος του Ενβέρ Χότζα στο κέντρο των Τιράνων. Σήμερα, ανάλογα εξεγερτικά φαινόμενα παρουσιάζονται με τον πρώην(;) κομμουνιστή και νυν πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος θυμίζουμε ότι ηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΣΚ), όπως δηλαδή μετονομάστηκε το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας (ΚΕΑ), που είχε ιδρύσει ο αιμοσταγής Χότζα.

Βίαια επεισόδια συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, με τον Ράμα, ο οποίος κατηγορείται για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, να απαντά με βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων. Αξιοσημείωτο είναι το κυρίαρχο σύνθημα αυτών των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι «στην φυλακή ο κολλητός του Σόρος», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Ο 54χρονος Έντι Ράμα άρχισε το 2017 την δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του. Η μαζική διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης τον έχει πανικοβάλει. Όχι μόνο «προγραμμάτισε» να πάει στον Αυλώνα για να συζητήσει με οπαδούς του, με σκοπό να τους κινητοποιήσει, αλλά αποφάσισε για πρώτη φορά να κατεβάσει στους δρόμους των Τιράνων θωρακισμένα οχήματα του στρατού για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Όπως και να έχει, η αλβανική πολιτική ζωή έχει σημαδευτεί από λεκτικές βίαιες επιθέσεις, ανταλλαγή προσβολών, κατηγορίες για διαφθορά και για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, ένας βουλευτής της δεξιάς αντιπολίτευσης έριξε με σύριγγα μελάνι στον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια των εργασιών του Κοινοβουλίου.

Το ζήτημα της διαφθοράς στην Αλβανία είναι από τα σημαντικότερα θέματα, καθώς έχει χτυπήσει κόκκινο. Η Αλβανία έχει γίνει η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στην Ευρώπη. Παρόλο που στο μεταξύ η χώρα εφαρμόζει μια μεταρρύθμιση στο πεδίο της Δικαιοσύνης, είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη όσον αφορά την διαφθορά.

Ένα ακόμα θέμα που έχει προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια είναι οι μετοχές που έχει η σύζυγος του Έντι Ράμα στην ΑΒΙ Bank, στη λεγόμενη “αμαρτωλή τράπεζα”. Κατηγορούν κυρίως την κυβέρνηση για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από τη μαφία και το Ισλαμικό Κράτος. Οι Γερμανοί ερευνητές που ασχολήθηκαν με αυτή την τράπεζα δίνουν πολλά παραδείγματα για το πώς το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε την αλβανική μαφία, προκειμένου να πουλήσει νόμιμα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ πετρέλαιο μέσω 15 δεξαμενόπλοιων.

Από τον Ενβέρ Χότζα στον Έντι Ράμα, η λαϊκή κατακραυγή απέναντι στους άμεσους και έμμεσους μπολσεβίκους παραμένει ίδια και απαράλλακτη. Όπως απαράλλακτο, βεβαίως, παραμένει και το ανθελληνικό μίσος των αλβανών, ανεξαρτήτως του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης που έχουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

https://streamable.com/s/3f8p4/dagmeu

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sthn-fulakh-o-kollhtos-tou-soros-fwnazoun-ston-rama-oi-ejegermenoi-sthn-alb#ixzz5gA1NCKl1

Exit mobile version