Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στρατόπεδο δύο χιλιάδων τζιχαντιστών στην Αλβανία! Εκπαιδεύονται στους αποκεφαλισμούς

Στρατόπεδο δύο χιλιάδων τζιχαντιστών στην Αλβανία! Εκπαιδεύονται στους αποκεφαλισμούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel, στην Αλβανία, 35 λεπτά με το αυτοκίνητο έξω από τα Τίρανα, βρίσκεται ένα τεράστιο στρατόπεδο, το οποίο όμως δεν εκπαιδεύει κάποια στρατιωτική ή παραστρατιωτική ομάδα του αλβανικού κράτους, αλλά 2000 ιρανούς τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το στρατόπεδο «φιλοξενεί» τα μέλη της οργάνωσης «Οι Μουτζαχεντίν του λαού», τρομοκρατική ομάδα που πρόσκειται στην ιρανική αντιπολίτευση, οι οποίοι εκπαιδεύονται περίπου τρεις φορές την εβδομάδα σε τεχνικές αποκεφαλισμών και πρόκλησης τραυμάτων.

Η οργάνωση αυτή, καθώς και ο πολιτικός της βραχίονας με την επωνυμία το «Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν» μέχρι πρότινος θεωρούνταν τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, όμως προσφάτως έχουν κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στην Ουάσιγκτον αλλά και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι λαμβάνουν και χρηματική υποστήριξη από το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, επί υπουργείας Χίλαρι Κλίντον στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, η Αλβανία συμφώνησε να αποδεχθεί ορισμένα μέλη της ομάδας αυτής, τα οποία προφανώς έστησαν και αυτό το στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών, και σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ δώρισαν 20 εκατ. δολάρια στην Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ και δεσμεύτηκαν για αναπτυξιακή βοήθεια στην Αλβανία.

Αυτά τα ολίγα, προκειμένου να γνωρίζουμε τι γίνεται στην «γειτονιά» μας, στα Βαλκάνια, αλλά και ποιοι είναι οι «πρεσβευτές» της ειρήνης και της σταθερότητας, που επέβαλλαν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stratopedo-duo-chiliadwn-tzichantistwn-sthn-albania-ekpaideuontai-stous-apo#ixzz5gAUOWXzj

Exit mobile version