Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οργή Γιούνκερ και μελών του ΕΛΚ για την σθεναρή στάση Όρμπαν εναντίον Σόρος και λαθρομετανάστευσης

Ο έντονος πονοκέφαλος που έχει προξενήσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν στους ακόλουθους της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας των «ανοιχτών συνόρων» και της «πολιτικής ορθότητας» δημιουργεί τριγμούς και στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει (μέχρι στιγμής) και ο ίδιος.

Έτσι, λοιπόν, αυξάνονται οι φωνές εντός του ΕΛΚ που ζητούν την απομάκρυνση του κόμματος του οποίου ηγείται ο Όρμπαν από τον σχηματισμό της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Μία ημέρα μετά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, Οτμαρ Κάρας,ήρθε να προσθέσει την δική του φωνή στο στρατόπεδο όσων ζητούν τον εξοστρακισμό του Όρμπαν.

Με δηλώσεις του από την Βιέννη, ο Οτμαρ, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαιρέτισε το γεγονός ότι το ΕΛΚ καταδίκασε «επιτέλους» τον Όρμπαν και την κυβέρνησή του για τους επιθέσεις εναντίον του Γιούνκερ και της Κομισιόν ενόψει των ευρωεκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Το περιστατικό το οποίο ξεχείλισε την οργή των κατακριτών του Όρμπαν ήταν οι πρόσφατες προεκλογικές αφίσες της Ένωσης Νέων Δημοκρατών (FIDESZ) του Όρμπαν που εμφάνιζαν τον Γιούνκερ και την Κομισιόν να παίρνουν εντολές από τον ουγγροεβραϊκής καταγωγής Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος για να γεμίσουν την χώρα μετανάστες. Το προεκλογικό υλικό του FIDESZ ανάφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, καθ’ υπόδειξη του Σόρος, «έχουν δρομολογήσει πειραματικά σχέδια μετανάστευσης από αφρικανικές χώρες, επιδιώκουν να επιβάλουν υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την απορρόφηση μεταναστών και να μειώσουν την οικονομική ενίσχυση σε χώρες που αντιτίθενται στην μετανάστευση».

Μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση στην Στουτγάρδη ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιτέθηκε στον Όρμπαν, λέγοντας ότι «δεν νομίζω ότι οι συντηρητικοί της Ουγγαρίας εκπροσωπούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις αξίες της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει κανένα σημείο τομής ανάμεσα στον κ. Όρμπαν κι εμένα, γνώμη μου, δε, είναι ότι το κόμμα του δεν έχει θέση στο ΕΛΚ». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι οι ευρωβουλευτές του Όρμπαν δεν τον ψήφισαν κατά την διαδικασία της εκλογής του. Δεν ξέρουμε, βεβαίως, πόσο… νηφάλιος ήταν όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις.

Όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, η μόνη ένστασή μας απέναντι στον Όρμπαν έγκειται στο ότι συνεχίζει να είναι στο ΕΛΚ, σε έναν φορέα δηλαδή, ο οποίος δεν συνάδει στο ελάχιστο με τις Αξίες και την Πολιτική που αυτός και το κόμμα του υπερασπίζουν. Θα έπρεπε ο ίδιος από καιρό να έχει «αποχαιρετήσει» αυτούς τους θλιβερούς υπηρέτες της «πολιτικής ορθότητας» και όχι να περιμένει να του κουνούν με αυθάδεια το δάχτυλο. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως, ώστε να μπορέσει να το πράξει τώρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/orgh-apo-ton-giounker-kai-alla-melh-tou-elk-gia-thn-sthenarh-stash-tou-ormp#ixzz5gM56Uu5h

Exit mobile version