Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ και η κοινή ανηθικότητά τους

Πριν από 8 χρόνια (για την ακρίβεια στις 25 Φεβρουαρίου 2011) ο τότε ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση Αλέξης Τσίπρας ήταν λάβρος και φουριόζος εναντίον του τότε πρωθυπουργού Γιωργάκη Παπανδρέου, αναφερόμενος στην μνημονιακή προσήλωσή του:

«Κοινές είναι οι ευθύνες σας με τη ΝΔ. Η συνέντευξη του επικεφαλής του ΔΝΤ που σας καρφώνει δεν είναι κουτσομπολιό. Μην νομίζετε ότι αν εκπαραθυρώσετε τον κ. Παπακωνσταντίνου θα κάνετε άλμα προς τα εμπρός. Μαζί θα βουλιάξετε. Το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης. Με σχέδιο οδηγήσατε τη χώρα εδώ που έφτασε. Παρουσιάσατε ως σωτήρια λύση τη δικτατορία του μνημονίου. Εσείς κρατούσατε το περίστροφο και πυροβολήσατε την ελληνική οικονομία με σιγαστήρα. Το ίδιο έργο παίζετε και τώρα με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Αντί να πιέσετε την κ. Μέρκελ όπως κάνουν άλλες χώρες εσείς την χειροκροτείτε».

Αυτές οι λεκτικές «μαγκιές» του Τσίπρα είναι που απογείωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το μόνιμο 3-4% που είχε για αρκετά χρόνια και τον οδήγησαν αρχικά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση το 2012 και στην διακυβέρνηση της Χώρας το 2015. Την συνέχεια την ξέρουμε. Ο «αντιμνημονιακός» Τσίπρας που «θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και σε ένα άρθρο» έχει μετατραπεί στο αγαπημένο παιδί για τα θελήματα και στο πιο πειθήνιο όργανο των διεθνών τοκογλύφων, δίνοντας Γη και Ύδωρ, με μόνο αντάλλαγμα την διατήρηση αυτού και της κλίκας του στην καρέκλα της εξουσίας και τα παρελκόμενά της. Έχει και άλλο κατήφορο, όμως, ο παλαιότερος «αντιμνημονιακός» οίστρος του Τσίπρα, καθώς συνεχίζοντας την επίθεσή του στον Τζέφρυ, του έλεγε και τα εξής:

«Κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εξαπατήσατε συνειδητά τον ελληνικό λαό. Οι μάσκες έπεσαν μετά τα όσα ανέφερε ο κ. Στρος Καν. Τώρα πια ο βασιλιάς είναι γυμνός. Είχατε δώσει το πράσινο φως από τον Δεκέμβριο να έρθει το ΔΝΤ και να σαρώσει τα πάντα στην Ελλάδα. Δεν μισώ το ΠΑΣΟΚ. Το νοσταλγώ. Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του τι σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε και εκπροσωπούσε κοινωνικές κατηγορίες; Είναι κόμμα του Μνημονίου».

Ας αφήσουμε τα περί «νοσταλγίας του ΠΑΣΟΚ» που έλεγε ο Τσίπρας, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό, και ας σταθούμε σε κάτι άλλο αυτονόητο. Στο ότι, δηλαδή, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υιοθετήσει τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ επί εποχής Γιωργάκη Παπανδρέου και με αυτά πορεύονται για τους τελευταίους μήνες της κυβερνητικής τους θητείας. Έχουν δηλαδή στο πλευρό του αυτούς που το 2011 κατηγορούσαν (σωστά) ότι κατέστρεψαν την Χώρα! Και αυτό το χάλι, αυτό το αίσχος, αυτή την επίδειξη ανηθικότητας το ονομάζουν «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriza-ta-orfana-tou-pasok-kai-h-koinh-anhthikothta-tous#ixzz5gPEK135A

Exit mobile version