Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσακαλώτος: Συναίνεση με τη ΝΔ για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή!

Τσακαλώτος: Συναίνεση με τη ΝΔ για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο από την εφημερίδα “Εμπρός”

Την κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ακόμη και στην οικονομική πολιτική επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC. Κι ενώ οι πολιτικοί απατεώνες της ΝΔ και τα φερέφωνά τους κομπάζουν σαν γύφτικα σκεπάρνια επειδή ο Τσακαλώτος σημείωσε πως «είναι πιθανόν η ΝΔ να έρθει στην εξουσία», το πλέον ουσιώδες κομμάτι της συνέντευξής του αφορά τη Χρυσή Αυγή και το ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ εναντίον της!

«Θα έπρεπε να πάμε μαζί σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημά της από την άνοδο της ακροδεξιάς και των δυνάμεων του λαϊκισμού πως οι τόσο υψηλοί στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια όχι μόνο προς τα κόμματα, αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  και συμπλήρωσε: «Θα έπρεπε να υπάρχει ομοφωνία για το ζήτημα αυτό πέρα από το πολιτικό χάσμα. Έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ειδικά για μία χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ. Δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα έπρεπε να διαφωνούμε»!

Παρατήρηση πρώτη: η κυβέρνηση και συνεπακόλουθα ο υπουργός της των Οικονομικών πανηγύριζαν και εξακολουθούν ακόμη να θριαμβολογούν πως έβγαλαν τη χώρα από τα Μνημόνια, βάζοντάς την σε τροχιά ανάπτυξης. Στη συνέντευξή του ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός ομολογεί πως η δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% είναι εξόχως προβληματική.

Παρατήρηση δεύτερη: ακόμη και αυτός ο ανασχετικός για κάθε προοπτική ανάπτυξης παράγων της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για τα επόμενα χρόνια ωχριά κατά τον υπουργό μπρος στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα τόσο του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου όσο και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού: την άνοδο της λεγόμενης ακροδεξιάς.

Με απλά λόγια, ο υπουργός της κυβέρνησης εμφανίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως ο… Δένδιας του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση σε συναίνεση επί των οικονομικών ζητημάτων ώστε να αντιμετωπισθεί η απειλή της περαιτέρω ενίσχυσης των Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής. Εάν τα ανωτέρω διατυπώνονταν στην αίθουσα της ολομέλειας της βουλής ο Τσακαλώτος θα γνώριζε την αποθέωση της πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς αποθεώθηκε ο Δένδιας από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρόσφατη συζήτηση και κύρωση της αντεθνικής και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι βεβαίως προφανές ότι ο ήδη υφιστάμενος συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εναντίον της Χρυσής Αυγής επιδιώκεται με προτροπή των ξένων επικυρίαρχων να επεκταθεί σε κάθε επίπεδο και ιδανικά σε κυβερνητικό. Τούτο έχει μέχρι σήμερα αποτραπεί για ένα και μόνο λόγο: η Χρυσή Αυγή παραμένει η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος να αποδοθεί, τούτο δεν έχει καταστεί δυνατό. Όπερ σημαίνει πως μια κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέτει αυτομάτως το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνικό Λαό, εθνικά θέματα, οικονομική πολιτική, κοινωνική πολιτική, οι θέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκλίνουν λιγότερο ή περισσότερο. Επί του οικονομικού πεδίου τώρα, δεν πρέπει να λησμονούμε πως το τρίτο μνημόνιο ψηφίστηκε όχι μόνο από την τότε κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αλλά και από σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία. Μετά τις επερχόμενες εκλογές λοιπόν, ο Τσακαλώτος αποκαλύπτει τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, προθέσεις οι οποίες διαμορφώνονται πάνω σε έναν άξονα: την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα της ξενοκρατίας. Τόσο η Ελλάδα όμως όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη πραγματοποιούν μια γενναία στροφή επιβίωσης την οποία είναι αδύνατον να αποτρέψουν οι μαριονέτες των τραπεζιτών και του Σόρος!

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsakalwtos-sunainesh-me-th-nd-gia-na-mhn-erthei-h-chrush-augh#ixzz5geB8hzOS

Exit mobile version