Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρ. Χατζησάββας: Εχθρός των Ελλήνων κτηνοτρόφων η αναλγησία κράτους και Ε.Ε. και όχι ο λύκος – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Στην επιτροπή «προστασίας Περιβάλλοντος» και με αφορμή την συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργούν τα άγρια ζώα στην κτηνοτροφία και τις αγροτικές καλλιέργειες τοποθετήθηκε ο Συναγωνιστής Χατζησάββας Χρήστος, βουλευτής Κιλκίς.

Επισήμανε το αισιόδοξο μήνυμα που περνάει η εικόνα ενός νέου Έλληνα και μιας νέας Ελληνίδας ως εκπροσώπους των Κτηνοτροφικών ενώσεων και συνδέσμων στην επιτροπή.

Επίσης, σχολίασε θετικά την ιεράρχηση των σκοπών που έθεσαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων οι οποίοι έθεσαν την προστασία των επενδύσεων τους αλλά και την παραγωγικότητα, πάνω από σκοπιμότητες και αποζημιώσεις.

Ο Συναγωνιστής περιέγραψε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στο να λάβουν μια αποζημίωση που αν επιτευχθεί, αναπληρώνει ως μονάδα το απολεσθέν ζώο αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα καταφέρει να αναπληρώσει την παραγωγικότητα του ζώου με βάση την χρονική περίοδο του έτους του συμβάντος, την ηλικία κλπ.

Έγινε αναφορά επίσης στο ότι δεν είναι εγκληματικό το να τρώει ο λύκος το πρόβατο, αντίθετα είναι φυσικό και δεν αλλάζει ανάλογα με την χρονική περίοδο που ζούμε το ξέρουμε από παιδιά ότι ο λύκος θα φάει το πρόβατο, από την άλλη δεν μπορεί να θεωρηθεί ο λύκος ως εχθρός, με την στενή έννοια, του προβάτου μιας και στην διατροφική πυραμίδα των άγριων θηρευτών στην κορυφή της βρίσκονται άγρια ζώα και όχι πρόβατα και άλλα οικόσιτα ζώα. Όταν αυτό αλλάζει ως συμπεριφορά και γίνεται κανόνας η επίθεση σε κοπάδια κτηνοτρόφων ακόμα και μέσα στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τότε είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει κάποιου είδους ανθρώπινη παρέμβαση.

Άλλωστε εχθρός του Έλληνα Αγρότη και Κτηνοτρόφου είναι η αναλγησία του Ελληνικού Κράτους κατ’ εντολή της αντιλαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών τοκογλύφων!

Πρότεινε, επίσης την επέκταση της περιόδου θήρευσης αγριόχοιρων στους νομούς που συνορεύουν με άλλα κράτη και ο πληθυσμός είναι μετακινούμενος και με κίνδυνο μετάδοσης της «Αφρικανικής Πανώλης»  αλλά και των προβλημάτων λόγω υπερπληθυσμού. Τόνισε κλείνοντας την τοποθέτηση του ότι σίγουρα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αλλά όχι με ασύμμετρα αντίποινα και κακοποιήσεις ζώων.

Δεν μπορούμε να λέμε για εισβολή των άγριων ζώων στον ζωτικό χώρο των ανθρώπων μιας και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/echthros-twn-ellhnwn-ktinotrofwn-h-analghsia-kratous-kai-eurwpaikhs-enwshs#ixzz5gppbxF94

Exit mobile version