Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άντρο κακοποιών και «τζιχαντιστών» η κατάληψη που εκκενώθηκε στα Εξάρχεια

Άντρο κακοποιών και «τζιχαντιστών» η κατάληψη που εκκενώθηκε στα Εξάρχεια

Σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων, μόνο έκπληξη δεν προξένησε η ανακοίνωση των ευρημάτων στην κατάληψη της οδού Αραχώβης 44 από ακραίους ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους, τους οποίους κάποιοι χαρακτήρισαν ακόμη και ως «τζιχαντιστές».

Κατά την διάρκεια της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, που εξελίχθηκε στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, το συγκεκριμένο κτίριο, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε μετατραπεί σε «σούπερ μάρκετ» διακίνησης χασίς και ορμητήριο κακοποιών που προέβαιναν σε ληστείες του δρόμου με μαχαίρια και κατσαβίδια, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στο Μουσείο, στο Μοναστηράκι, στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Κυψέλη.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν συνολικά πάνω από 100 ύποπτοι, κυρίως υπήκοοι από τη Αλγερία και το Μαρόκο. Αρκετοί απ’ αυτούς δεν είχαν χαρτιά και δήλωναν (φυσικά) «Σύροι πρόσφυγες». Στην κατάληψη της Αραχώβης βρέθηκαν πάνω από 20 σακουλάκια δόσεων χασίς, όπως και πολλές ίδιες πλαστικές συσκευασίες, δύο σακ βουαγιάζ με λαθραία τσιγάρα, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια και πτυσσόμενα στιλέτα. Εν τω μεταξύ, σε διαμέρισμα της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια βρέθηκε πλήθος ταυτοτήτων, πολλές από τις οποίες πλαστές, κάρτες τραπεζών, πιστωτικές, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πορτοφόλια, κινητά και ρολόγια.

Η συγκεκριμένη κατάληψη προκάλεσε μέχρι και εσωτερική έριδα μεταξύ των «αντιρατσιστών», «αλληλέγγυων» και λοιπών «αντιεξουσιαστών», η οποία έφτασε έως και σε μεταξύ τους συμπλοκές. Μην νομίζετε, όμως, ότι υπήρξαν κάποια… ευγενή κριτήρια για τους λόγους της βίαιης αντιπαράθεσης. Στελέχη ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας υποστήριζαν πως πίσω από την αντιπαράθεση των δύο αντίπαλων «αναρχικών» μπλοκ κρύβονταν οικονομικά συμφέροντα, που συνδέονταν με την διαχείριση των μεταναστών, το λαθρεμπόριο τσιγάρων, διακίνηση πλαστών εγγράφων, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και «προστασία» σε καφετέριες και μπαρ των Εξαρχείων. Η κάθε ομάδα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ήθελε τον έλεγχο της κατάληψης, εγκαθιστώντας σε αυτήν «δικούς» της μετανάστες.

Σε αστυνομικά έγγραφα πληροφοριών αναφερόταν πως ομάδες «αναρχικών» λαμβάνουν χρήματα από αλλοδαπούς, προκειμένου να τους δίνουν το «ελεύθερο» διακίνησης τσιγάρων και ναρκωτικών, όπως επίσης να συμμετέχουν σε «καθ’ υπόδειξη» επιθέσεις κατά αστυνομικών και να συνδράμουν σε επεισόδια στο κέντρο της πόλης.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απέδιδαν αρχηγικό ρόλο στη διαχείριση της κατάληψης Αραχώβης, όπως και αρκετών ακόμα στην περιοχή των Εξαρχείων, σε έναν Σύρο με χαρακτηριστικό ψευδώνυμο, ο οποίος ζει πάνω από 15 χρόνια στην Ελλάδα. Ο 50χρονος διατηρεί επαφές με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από τις οποίες αντλεί χρηματοδότηση και την άνοιξη του 2017 είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με έναν Έλληνα συνεργό του είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο, στην περιοχή Ασκρη Βοιωτίας. Για τον λόγο αυτόν μετέφεραν με ιδιωτικό βανάκι πτώματα από την Αθήνα, τα οποία έθαψαν σε ερημική περιοχή κοντά στην Αλίαρτο.

Στην έρευνα της υπόθεσης είχαν εμπλακεί, εκτός από την τοπική Αστυνομία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εις βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής μνήμης νεκρού.

Αναμφίβολα, όλα όσα προηγήθηκαν δείχνουν ότι ο κόσμος των «αντιφασιστών» και «αντιρατσιστών» είναι πολύ πιο άθλιος, βρώμικος και δυσώδης σε σχέση με αυτόν που (δήθεν) θέλουν να καταστρέψουν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antro-kakopoiwn-kai-tzichantistwn-h-katalhpsh-pou-ekkenwthhke-sta-ejarcheia#ixzz5h1HGOnWk

Exit mobile version