Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακραίες εργοδοτικές πρακτικές με απολύσεις στην φυλλάδα των συντακτών

Εκτός από το γεγονός ότι η φυλλάδα των συντακτών χρωστάει μισθούς δύο μηνών στους υπαλλήλους της, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλα μεγάλα προβλήματα σ΄ αυτό το εκδοτικό έκτρωμα και ντροπή της δημοσιογραφίας.

Στα ‘’Παραπολιτικά’’ και κάτω από τον τίτλο “Καταγγελίες για ακραίες εργοδοτικές πρακτικές στην «Εφ. Συν.»” διαβάζουμε τα εξής ενδιαφέροντα: “«Εφημερίδα  των Συντακτών» ή εφημερίδα εργοδοτών; Το μείζον αυτό ερώτημα αρχίζει να τίθεται με τις απολύσεις που έγιναν στην εφημερίδα. Απολύσεις που, μάλιστα, έχουν οδηγήσει σε βαριές καταγγελίες κατά του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Καταγγελίες που έχουν φτάσει ήδη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με στοιχεία και διαλόγους που δείχνουν πρακτικές που δεν συνηθίζονται σε κανένα μέσο ενημέρωσης όπου ιδιοκτήτες είναι οι «στυγνοί εργοδότες».

Οι καταγγέλλοντες, μάλιστα, μιλούν για απολύσεις χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά και συντονισμένη προσπάθεια να αποτραπεί η ενημέρωση του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ για τα τεκταινόμενα στην εφημερίδα. Τώρα, όμως, το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει στα χέρια του συγκεκριμένες καταγγελίες που περιλαμβάνουν και αντίγραφα πλέον ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην οποία περιλαμβάνονται απίθανοι διάλογοι, όπως επίσης η δημόσια ανακοίνωση του διευθυντή, Νικόλα Βουλέλη, πως «έχω να ανακοινώσω, και δεν θα δεχτώ καμία ερώτηση επί τούτου, ότι καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας» συγκεκριμένου δημοσιογράφου”.

Σχετικό με όλα αυτά είναι και τα όσα γράφει το “Παρόν’’: Από την «Εφημερίδα των Συντακτών» απολύθηκε ο δημοσιογράφος Τζώρτζης Ρούσσος, ο οποίος κάλυπτε το εργατικό ρεπορτάζ. Η απόλυση συνοδεύτηκε από εκτενείς καταγγελίες για την διοίκηση της εκδοτικής εταιρείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε ήδη αγωγή εναντίον της εφημερίδας, αλλά και έγκληση στο Πειθαρχικό ενάντια στην ηγετική δημοσιογραφική ομάδα αλλά και τον εκπρόσωπο των συντακτών της ΕΣΗΕΑ”.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο, καθώς η φυλλάδα που κατηγορεί ως «φασιστική» και «αντεργατική» την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ φροντίζει να δείχνει το πιο στυγνό και βάρβαρο πρόσωπο προς το υπαλληλικό προσωπικό της. «Καλό λουκέτο»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akraies-ergodotikes-praktikes-me-apoluseis-sthn-fullada-twn-suntaktwn#ixzz5hEi8REWw

Exit mobile version