Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανοιχτή συμμαχία του Νετανιάχου στο Ισραήλ με ρατσιστικό κόμμα

Το κράτος του Ισραήλ κάνει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ό,τι περνάει από το χέρι του για να δείξει τον ξεκάθαρα ρατσιστικό χαρακτήρα του, εξοργίζοντας ακόμη και εβραίους οι οποίοι ενοχλούνται σφόδρα με την συμπεριφορά του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου φρόντισε να επαναφέρει στο προσκήνιο την ρατσιστική διάθεση της κυβέρνησής του, καθώς αντιμέτωπος με την συμμαχία των δύο ισχυρότερων, κεντρώων αντιπάλων του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στράφηκε προς το εξτρεμιστικό κόμμα Otzma Yehudit (Εβραϊκή Ισχύς), οι ηγέτες του οποίου έχουν μακρά ιστορία υποστήριξης της βίας εναντίον των Παλαιστινίων, του εξοστρακισμού των Αράβων από το Ισραήλ και της απαγόρευσης του γάμου και του σεξ μεταξύ Εβραίων και Αράβων.

Ο Νετανιάχου φρόντισε να συγχωνευθεί η εξτρεμιστική αυτή δύναμη με το κάπως περισσότερο ορθόδοξο κόμμα θρησκευόμενων σιωνιστών, την Εβραϊκή Εστία. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να εκτοξεύσει το Otzma Yehudit από το περιφρονημένο περιθώριο στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ.

Οι ηγέτες του εν λόγω κόμματος δηλώνουν με περηφάνια ότι είναι μαθητές του Μέιρ Κεχάνε, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, επιδόθηκε σε εκστρατείες εναντίον των Αράβων και υπήρξε βουλευτής του Ισραήλ την δεκαετία του 1980, προτού του κόμμα του τεθεί εκτός νόμου στο Ισραήλ και ανακηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ. Η πολιτική πλατφόρμα του Otzma Yehudit καλεί σε προσάρτηση των κατεχομενων παλαιστινιακών εδαφών, στην απέλαση των «εχθρών του Ισραήλ (δηλαδή, των Αράβων) και στην «ιδιοκτησία» των ιερών χώρων μουσουλμάνων και εβραίων στο Όρος του Ναού, στην Ιερουσαλήμ.

Αυτή η συμμαχία Νετανιάχου με τους εξτρεμιστές εβραίους προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στο εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ, το οποίο φροντίζει να κρατά αποστάσεις από τους επίδοξους μιμητές του Κεχάνε. Κάτι βεβαίως, που δεν ισχύει στην Ελλάδα, όπου συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, «αντιφασιστικές» οργανώσεις με… αρνητικό πρόσημο και διαδικτυακοί αλήτες αγνώστου πατρός και με βαθιά-άλυτα ψυχολογικά προβλήματα είτε τηρούν… σιγή ιχθύος για τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους σε βάρος γυναικόπαιδων είτε βγαίνουν ανοιχτά υπέρ των δολοφόνων. «Άξιος» ο μισθός τους…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anoichth-summachia-tou-netaniachou-sto-israhl-me-ratsistiko-komma#ixzz5hIcKp8SF

Exit mobile version