Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμετανόητοι και συνειδητοί προδότες: Ο Κοτζιάς ξεπούλησε την Μακεδονία και τώρα ονειρεύεται να δώσει το φυσικό αέριο της Κύπρου στους τούρκους

Αμετανόητοι και συνειδητοί προδότες: Ο Κοτζιάς ξεπούλησε την Μακεδονία και τώρα ονειρεύεται να δώσει το φυσικό αέριο της Κύπρου στους τούρκους

Μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος στον στόχο «Γλαύκος» της Κυπριακής ΑΟΖ, ήταν αναμενόμενο πως οι τούρκοι θα κάνουν τα πάντα για να γίνει αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή, διεκδικώντας έτσι το υποτιθέμενο μερίδιό τους. Και ενώ η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας στέκεται ενάντια στα σχέδια των τούρκων, υπάρχουν οι εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να ανοίξουν τον δρόμο στις παράλογες διεκδικήσεις τους.

Σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «DAILY SABAH» υπό τον τίτλο: «Η Τουρκία θα πρέπει να συμμετάσχει στην ενέργεια, τις εξελίξεις στο εμπόριο στην Ανατολική Μεσόγειο, λέει ο πρώην Έλληνας υπουργός κ. Κοτζιάς», προσπαθεί να αιτιολογήσει γιατί η Τουρκία δικαιούται μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας δηλώσεις Έλληνα πρώην αξιωματούχου (το «πρώην» θα μπορούσε να μπει και πριν το Έλληνα).

Σας παραθέτουμε απόσπασμα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

«Η Τουρκία θα πρέπει να συμπεριληφθεί δίκαια στις ενεργειακές και εμπορικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς. Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο τέταρτο οικονομικό φόρουμ των Δελφών την Παρασκευή, ο Κοτζιάς σχολίασε τις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων του Αιγαίου και συμμάχων του ΝΑΤΟ. Όσον αφορά την επίδραση των ΗΠΑ στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας, ο Κοτζιάς είπε:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις ΗΠΑ να αποφασίσουν για τις τουρκοελληνικές σχέσεις. Φυσικά θα ήθελα όλες τις μεγάλες δυνάμεις να μας ευνοούν, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν σταθερότητα στην περιοχή.” Οι εργασίες για την αναζήτηση και εξαγωγή φυσικού αερίου από την Κύπρο στη Μεσόγειο θα πρέπει να συνεχιστούν και η μεταφορά του στην Ευρώπη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, δήλωσε ο Κοτζιάς. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η Τουρκία, η οποία αντιτίθεται στις μονομερείς δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελληνοκυπριακή Κυβέρνηση, πριν από μια μόνιμη ειρηνική λύση στο διαιρεμένο νησί, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην εξίσωση. “Πρέπει να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Τουρκίας στις εμπορικές εξελίξεις εκεί, θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι, αν θέλουμε να κρατήσουμε τα πάντα για τον εαυτό μας, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια τεράστια απογοήτευση, γι ‘αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την Τουρκία“, δήλωσε ο Κοτζιάς, μέλος του κυβερνώντος αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Κοτζιάς υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2018, όταν παραιτήθηκε μετά από μια σειρά διαφωνιών με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο…»

Ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο ινστρούχτορας της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, για ακόμη μία φορά προέβη σε κατάπτυστες δηλώσεις εις ό,τι αφορά τα Εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Αφού αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», είπε να «χαρίσει» και μέρος του φυσικού ορυκτού μας πλούτου στους τούρκους.

Όμως, το χειρότερο όλων είναι πως όσα εκφράστηκαν διά στόματος Κοτζιά δεν αποτελούν μόνο δικές του προσωπικές απόψεις. Αυτές είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ολόκληρου του «συνταγματικού τόξου». Όλοι μαζί ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας μας. Όλοι μαζί, από την μεταπολίτευση και έπειτα, ακολουθούν μια υποτακτική πολιτική, την πολιτική του ραγιαδισμού, προδίδοντας την Κύπρο μας και σκύβοντας το κεφάλι στις κάθε είδους τουρκικές προκλήσεις. Μην ξεχνά κανείς πως ο ένας Καραμανλής είπε το περίφημο «Η Κύπρος κείται μακράν…» και ο άλλος έγινε κουμπάρος του Ερντογάν! Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως όλοι τους, ανεξαιρέτως, είναι επικίνδυνοι για την χώρα. Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει τη δύναμη και τη θέληση να προασπιστεί τα Εθνικά συμφέροντα των Ελλήνων. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

Μαρία Σιδέρη-Τσάμη

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ametanohtoi-kai-suneidhtoi-prodotes-o-kotzias-jepoulhse-thn-makedonia-kai-t#ixzz5hIdLT33K

Exit mobile version