Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποθρασύνθηκαν οι φιλοσκοπιανοί του “Ουράνιου τόξου” με την προδοσία των Πρεσπών και ζητούν εκκλησιασμό στα “μακεδονικά”!

Αποθρασύνθηκαν οι φιλοσκοπιανοί του “Ουράνιου τόξου” με την προδοσία των Πρεσπών και ζητούν εκκλησιασμό στα “μακεδονικά”!

Μετά την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ψευδοκράτους Σκοπίων στα “μακεδονικά” από την Σία Αναγνωστοπούλου, ήρθε η ώρα των φιλοσκοπιανών του “ουράνιου τόξου” να εκφράσουν τις διεκδικήσεις τους εις βάρος της Ιστορίας και τους Έθνους.

Οι εκπρόσωποι του «Ουράνιου Τόξου» με επιστολή που απέστειλαν στον Οικουμενικό πατριάρχη, Βαρθολομαίο ζητούν να μεσολαβήσει στους μητροπολίτες των Νέων Χωρών (Βόρειας Ελλάδας), οι οποίοι υπάγονται σ’ αυτόν και αιτούνται να διεξάγεται εκκλησιασμός και στην “μακεδονική γλώσσα” για την “μακεδονική μειονότητα”. Μάλιστα όπως σημειώνουν, θα αποστείλουν τις επόμενες ημέρες ένα σημείωμα με τον αριθμό των μελών ανά μητρόπολη στο Φανάρι!

Στην επιστολή που έχει ημερομηνία 6 Μαρτίου το Ουράνιο Τόξο αναφέρει: «Ζητούμε να έχουμε εκκλησιασμό στη μητρική μας Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα η οποία ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών το αλφάβητο των οποίων επινόησαν από τον 9ο μ.Χ. αιώνα οι εκ Θεσσαλονίκης καταγόμενοι Ισαπόστολοι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Και συνεχίζουν: «Συγκεκριμένα, επιθυμούμε η Θεία Λειτουργία να γίνεται και στη “Σύγχρονη Μακεδονική” γλώσσα έστω κάποιες Κυριακές στις περιοχές της Ελλάδας όπου διαβιούμε μακεδονόφωνοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εθνικά Μακεδόνες Έλληνες πολίτες. Εμείς οι ντόπιοι γηγενείς μακεδονόφωνοι εθνικά Μακεδόνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Νέων Χωρών μετά το 1913 αναγκαστήκαμε λόγω διωγμών και απαγορεύσεων να περιορίσουμε από το δημόσιο βίο πολλά ανθρώπινα δικαιώματά μας για να επιβιώσουμε».

«Ακόμη και σήμερα είμαστε θύματα σιωπηρής εχθρότητας και μισαλλοδοξίας σημαντικής μερίδας κληρικών των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που απευθυνόμαστε απευθείας σε Εσάς μέσω του πολιτικού μας φορέα Ουράνιο Τόξο», σημειώνει η επιστολή.

«Ευχής έργο θα ήταν μια συνάντηση για να Σας ενημερώσουμε σε ποιές Ενορίες των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών διαβιούμε Ορθόδοξοι Χριστιανοί εθνικά Μακεδόνες που επιθυμούμε να πραγματοποιείται η Θεία Λειτουργία μαζί με την Ελληνική γλώσσα και στη Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα με εναλλαγή στην ψαλμωδία των προσευχών πότε στη μια γλώσσα και πότε στην άλλη έστω κάποιες Κυριακές του χρόνου. Επίσης, Σας παρακαλούμε να επιτρέψετε -γι αυτό Σας ζητούμε να ενημερώσετε τους Ιερείς των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών- τόσο την Βάπτιση όσο και την μετά θάνατο Μνημόνευση των Ορθοδόξων Χριστιανών “εθνικά Μακεδόνων” με τα παραδοσιακά “μακεδονικά” μας ονόματα: Ζόρα, Σόφκα, Στογιάνκα, Μπόρις, Ζλάτα, Ντόρε, Στόικο, Τόμε, Ντόρκα, Γκότσε, Βελίκα, Κύριλ, Σλάβα, Τράϊκο, Σπάσε, Κόλιο, Κίτκα, Στόγιαν, Πέτκο, Μήτρε, Σφέτα, Τράϊτσε, Τραγιάνκα, Σφέτκο, Ρίστο, Πέτκα, Βάσκα…» υπογραμμίζει το Ουράνιο Τόξο.

Όσο στα ηνία του κράτους θα βρίσκονται υποτακτικοί εθνομηδενιστές, οι διεκδικήσεις των φιλοσκοπιανών θα γιγαντώνονται!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ekklhsiasmo-sta-makedonika-zhta-to-ouranio-tojo-ap-to-fanari#ixzz5hlHsEKCT

Exit mobile version