Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το GRexit, οι τοκογλύφοι και οι… αγορές που περιμένουν τον Μητσοτάκη

Το GRexit, οι τοκογλύφοι και οι… αγορές που περιμένουν τον Μητσοτάκη

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Βαρυσήμαντη ομιλία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και νυν επικεφαλής της Goldman Sachs International, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στην ομιλία του ο Μπαρόζο αναφέρθηκε στην εποχή που ο Σύριζα παρίστανε τον αντιμνημονιακό, λέγοντας ότι εκείνη την εποχή κυριαρχούσε ο φόβος στις τάξεις των «ευρωπαίων εταίρων» για ένα πιθανό GRexit, επειδή – όπως το είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρόζο – «υπήρχε και ο φόβος ότι αν η Ελλάδα «έπεφτε», θα ακολουθούσε η Πορτογαλία και μετά η Ιταλία και η Ισπανία.»

Αυτή η φράση του Μπαρόζο, επιβεβαίωσε τα όσα εύστοχα είχε τονίσει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην από 13 Αυγούστου του 2017 ομιλία του στην Βουλή σχολιάζοντας την δήλωση του Τούσκ ότι «η Ευρώπη είναι κοντά στην καταστροφή για 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Είχε πει τότε στην Βουλή ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής: «Το ακούσατε καλά αυτό το οποίο είπε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές; Δεν είπε ότι θα είναι κοντά στην καταστροφή η Ελλάδα. Θα είναι κοντά στην καταστροφή η Ευρώπη. Γιατί μια ασύντακτη, μια άτακτη χρεοκοπία μέσα στη Ζώνη του ευρώ, δεν θα χτυπούσε μόνο την Ελλάδα. Θα διέλυε τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Θα υπήρχαν οι ζημίες πολλών, εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Ίσως και τρισεκατομμύρια να έφτανε η ζημία, εάν γινόταν αυτό το πράγμα.»

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ολόκληρο το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα», όπως ονομάζουν την κυριαρχία τους επί των Λαών της Ευρώπης οι διεθνείς τοκογλύφοι, είχε τεθεί εν αμφιβόλω εκείνη την περίοδο και η Ελλάδα μπορούσε να αποκομίσει ισχυρά οφέλη. Αυτά, όμως, τα λέμε εμείς που «δεν έχουμε θέσεις», όπως αρέσκονται να λένε οι καθεστωτικοί, και τα επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι διεθνείς τοκογλύφοι με τις δηλώσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο με τις πράξεις τους.

Όμως, ο Τούσκ κατάφερε να αποσοβήσει αυτή την καταστροφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Σύριζα υπέγραψε το μνημόνιο της αριστεράς, που βύθισε τους Έλληνες σε έναν νέο κύκλο φτωχοποίησης. Πλέον οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν… εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Όμως μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν στην… προοπτική της χώρας, δηλαδή στην εγγύηση που παρέχουν οι κυβερνώντες ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμένει άβουλο υποχείριό τους, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των Ελλήνων. Γιατί αυτή η… σιγουριά; Ας αφήσουμε τα λόγια του Μπαρόζο να μας δείξουν το… «γιατί»!

«Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική της πολιτική, που ήταν πλήρης καταστροφή. Ο δεύτερος είναι, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ότι οι αγορές περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές, κι αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-grexit-oi-tokoglufoi-kai-oi-agores-pou-perimenoun-ton-mhtsotakh#ixzz5hnHrpPGf

Exit mobile version