Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Πάγωσε” η απόδοση του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup: Οι διεθνείς τοκογλύφοι απαιτούν περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων

“Πάγωσε” η απόδοση του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup: Οι διεθνείς τοκογλύφοι απαιτούν περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων

Με δικαιολογία την ασυμφωνία μεταξύ του συμβουλίου των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurogroup) και του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με την επερχόμενη αλλαγή στο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα αποδοθεί για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα τουλάχιστον 1δις ευρώ από τα υπερκέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών από την κρίση χρέους του 2012 (PSI) ενώ ο διάδοχος “νόμος Κατσέλη” ευνοεί καταλυτικά τις ξενοκρατούμενες συστημικές τράπεζες

Στις 11 Μαρτίου 2019 η τακτική σύνθεση του Eurogroup αποφάσισε την ενεργοποίηση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα το οποίο είχε τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο του 2018, δηλαδή με την λήξη του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής με επιτόκια μικρότερα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο στην οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Πατρίδας μας χωρίς καν να χρειάζεται να συνεχίζουν να δανείζουν την Ελλάδα.

Όμως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα έχει απολέσει την δυνατότητα προσαρμογής των επιτοκίων της με αποτέλεσμα να δανείζεται υποχρεωτικά με μεγάλο κόστος από την ευρύτερη χρηματοπιστωτική αγορά. Σε συνδυασμό με την καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής στα χρόνια της μεταπολίτευσης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κατάσταση οδεύει προς την πλήρη και εξευτελιστική φτωχοποίηση των Ελλήνων. Πρώτα χωρίς δουλειά, τώρα χωρίς περιουσία.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης είναι η πρόσφατη παύση της ισχύος του νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας, του περίφημου “νόμου Κατσέλη”. Αναλυτικά εδώ και αρκετές μέρες η ισχύς αυτού του νόμου έχει λήξει και η διάδοχη κατάσταση ακόμη δεν έχει έρθει στην Βουλή προς συζήτηση.

Αυτό το γεγονός είναι ουδόλως τυχαίο μιας και χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την συνεχιζόμενη παρακράτηση των υπερκερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από την κρίση του 2012 (κοντά στα 6,5 δις ευρώ), όπου κουρεύτηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και οι μικρο-ομολογιούχοι του δημοσίου αλλά όχι οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Άλλωστε ο νόμος Κατσέλη ήταν ευθύς εξ αρχής σχεδιασμένος να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε βάθος χρόνου στις αντιδράσεις των Ελλήνων για την επικείμενη φτωχοποίηση τους. Όμως σήμερα οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν κρίνει ότι η πολιτική κατάσταση με τους δουλοπρεπείς πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας ευνοεί την πλήρη επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων έτσι ώστε να μπορέσουν να τις αποκτήσουν για ένα κομμάτι ψωμί. Γι αυτό το λόγο και αλλάζει ο νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας σε νόμο δήμευσης ακίνητης περιουσίας υπέρ των ξενοκρατούμενων συστημικών τραπεζών.

Υπενθυμίζουμε ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα από τις δουλοπρεπείς στους διεθνείς τοκογλύφους πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων πολιτικάντηδων που κυβέρνησαν στην μεταπολίτευση και που ψήφισαν τα μνημόνια φέρνοντας ανεργία και τεχνητό πληθωρισμό, για παράδειγμα τιμές τροφίμων υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε να υπάρχουν με το 2% της ευρωζώνης).

Τώρα η διάδοχη κατάσταση του νόμου Κατσέλη μεταφέρει την διαχείριση, την ρύθμιση και τον έλεγχο παλαιότερων υποθέσεων στεγαστικών δανείων στην ουσία σε εισπρακτικές εταιρίες. Μόνο για το 2019 σχεδιάζεται να γίνει μεταφορά δανείων περίπου 50 δις ευρώ προς διαχείριση οφειλών, δηλαδή οι δανειολήπτες είτε θα αναγκαστούν να πληρώσουν τις φουσκωμένες δόσεις είτε θα χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό μένοντας ακόμη και με υπόλοιπο χρέους.

Βέβαια ήταν αναμενόμενο ότι με την ανακοίνωση του διάδοχου νομοθετικού σχήματος που καταλυτικά ευνοεί τις τράπεζες υπήρξε μπαράζ αναβάθμισης από την Moody’s (Alpha, Εθνική & Eurobank σε Caa1 και Πειραιώς σε Caa2). Στην ουσία η Moody’s προβλέπει ότι εάν συνεχιστεί η δουλοπρεπής στο ξένο κεφάλαιο πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τότε θα υπάρξουν υπερκέρδη στις τράπεζες λόγω της βελτίωσης των ισολογισμών τους. Όμως αυτά τα υπερκέρδη πρώτον θα μεταφερθούν στο εξωτερικό και δεύτερον θα έχουν προέλθει από την άλωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.

Συμπερασματικά αυτή την στιγμή οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν αποκοπεί από την πραγματική Ελληνική Οικονομία μιας και καθαρά εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Αλλά και ο συνεχής δανεισμός της Ελλάδος δεν είναι λύση, η πραγματική έξοδος από την μέγγενη της φτωχοποίησης των Ελλήνων από τους διεθνείς τοκογλύφους βρίσκεται στην πρωτογενή παραγωγή και σε ανεξάρτητη Εθνική Οικονομική Πολιτική.

Αποδεδειγμένα οι Έλληνες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα αυτής της μετάβασης από την σημερινή σήψη του δανεισμού προς το Εθνικό Αύριο της επιβράβευσης του μόχθου τους. Από την άλλη πλευρά οι διεθνείς τοκογλύφοι ευελπιστούν στην διατήρηση του κλεπτοκρατικού συστήματος στην διακυβέρνηση της Ελλάδος, είτε με κύριο συστατικό σήμερα τον Τσίπρα, είτε στις επόμενες εκλογές τον Μητσοτάκη μαζί με τους πρόθυμους ομοϊδεάτες του από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που δέχεται κατά κόρον στην Νέα Δημοκρατία.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής έχει την πολιτική βούληση για την ενεργοποίηση της πραγματικής ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας και του αναπροσανατολισμού του τραπεζικού συστήματος προς τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eurogroup#ixzz5hy6gP5Ci

Exit mobile version