Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη: Από τις «δημοκρατικές» ανησυχίες στην ολοκληρωτική φίμωση

Η κάθοδος της Ελληνικής Αυγής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει προκαλέσει, αναμφισβήτητα, πανικό στο σύστημα, αλλά και απογοήτευση στους πολιτικά άστεγους του συστημικού «πατριωτικού» χώρου, οι οποίοι έχοντας ως μοναδικό προσόν την κολακεία εκφράζουν σε κάθε δοθείσα ευκαιρία την ανησυχία τους για την διαφαινόμενη επιτυχία μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται -όλως τυχαίως- και οι δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων που έχουν λάβει επίσημο χρίσμα από τα δύο «μεγάλα» κόμματα (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) και οι οποίοι προβαίνουν κατά καιρούς σε άμεσες ή έμμεσες αναφορές στους επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, αφήνοντας αιχμές τόσο για την εκλογική ενίσχυση της παράταξης όσο και για τις περαιτέρω προεκτάσεις της προοπτικής νίκης που αυτή παρουσιάζει στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Εκείνο όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι το δημοσκοπικό πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω από τις κάλπες και τους υποψηφίους δημάρχους, εκ των οποίων κάποιοι άγνωστοι μέχρι πρότινος βαφτίζονται «φαβορί», με πιθανό κριτήριο αξιολόγησης τη διάθεση συνέχειας του ανύπαρκτου «έργου» του απερχόμενου δημάρχου Μπουτάρη.

Πριν όμως έρθουμε σε αυτό, αξίζει να παραθέσουμε εμβόλιμα ένα άλλο περιστατικό για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η στρατηγική του συστήματος απέναντι στην Ελληνική Αυγή και το λόγο που αυτή έχει φιμωθεί ολοκληρωτικά. Με αφορμή το αυθόρμητο χειροκρότημα των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκηςαμέσως μετά την τοποθέτηση μου στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα για ζητήματα που αφορούσαν το εργασιακό τους μέλλον, κάποιος αριστερός δημοσιογράφος θεώρησε πρέπον να αποκαταστήσει την τιμή της δημοκρατίας και ως εκ τούτου αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο για να καταδικάσει τη στάση των ανθρώπων που τόλμησαν να νιώσουν ικανοποίηση από τα λεγόμενα του επικεφαλής μίας δημοτικής παράταξης. Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε σε προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδες και αναπαράχθηκε από άλλα διαδικτυακά μέσα με μοναδικό στόχο να επιπλήξει αυτούς που… νομιμοποιούν τον φασισμό και αποδέχονται το «τέρας».

Όλα αυτά συνέβησαν πολύ πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, οι ανησυχίες μετατράπηκαν σε σιωπή και οι καθεστωτικοί φόβοι για την άνοδο του εθνικισμού στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας κρύφτηκαν κάτω από το χαλί των δημοσκοπήσεων.

Χρειάστηκε ένας και πλέον μήνας για να «καταφέρει» η παράταξη που απέσπασε 8% των ψήφων το 2014 να συμπεριληφθεί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθότι σε όλες τις μέχρι τώρα μετρήσεις η μόνη παράταξη που διαθέτει ξεκάθαρη στάση για το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί την πόλη, το Μακεδονικό, ήταν και η πανταχού απούσα από τις στατιστικές μετρήσεις.

Προφανώς το λάθος του 2014 δε τους δίδαξε τίποτα. Ήταν τότε που και πάλι η Ελληνική Αυγή «απουσίαζε» από όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα με μοναδική εξαίρεση το 3% της εταιρείας GPO, το οποίο αποδείχτηκε πολύ μικρό σε σχέση με το πραγματικό 8% των εκλογών!

Άδικος κόπος λοιπόν οι δημοσκοπικές αλχημείες και οι κλάψες των «φαβορί» δημάρχων, ότι δηλαδή όποιος τους κατηγορεί παίζει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής. Αν έχουν το θάρρος ας τολμήσουν να αντιμετωπίσουν την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Αυγή με επιχειρήματα, δημόσια και πρόσωπο με πρόσωπο.

Διότι το να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο με το οποίο κατονομάζουν όλους τους επικριτές τους ως ύποπτους για συμμετοχή σε μικροκομματικά παιχνίδια είναι σαν να παίζουν οι ίδιοι ένα στημένο παιχνίδι, στο οποίο ούτως ή άλλως θα χάσουν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnikh-augh-gia-th-thessalonikh-apo-tis-dhmokratikes-anhsuchies-sthn-olok#ixzz5hyzQ7uWE

Exit mobile version