Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρεσβείαις της… παντοδυνάμου

Πρεσβείαις της... παντοδυνάμου

Επιβεβαιώνοντας πως η αμερικανική πολιτική, είναι κατεξοχήν ενοχλητική  και δυσαρμονική  για την ελληνική πραγματικότητα, τουλάχιστον δε αντίθετη προς τα ελληνικά συμφέροντα, (για να μην πούμε ενίοτε  εχθρική), ο Πρέσβης των ΗΠΑ Κος Τζέφρεϋ Ρος Πάϋατ, προέβη σε δηλώσεις  στις οποίες σαφώς υπαινίσσεται, ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες των Ελλήνων κατά υπουργών στην Βόρειο Ελλάδα, κρύβεται… το Κρεμλίνο!!!

Ο Αμερικανός Πρέσβης, τυπικά είναι μέλος του διπλωματικού σώματος. Όμως οι κινήσεις του στην Ελλάδα, μόνο «διπλωματικές» δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν. Συχνά – πυκνά λειτουργεί, σχεδόν ως ιδιότυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρέχοντας διαφόρων ειδών δικαιολογίες στην εθνομειοδοτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπεύδει ξανά και ξανά, να δικαιολογήσει τις ανεκδιήγητες και κακοήθεις «χοντράδες» της κυβέρνησης και αποκαλύπτει έτσι, ότι δεν είναι ένας διπλωμάτης που για λόγους εθνικού του συμφέροντος, συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, αλλά ουσιαστικά ένας «μυστικός πράκτορας» της χώρας του, που για λόγους συμφέροντος ενδύεται επιτυχημένα  τον ρόλο ενός διπλωμάτη. Ο ρόλος που έχει παίξει στην Ελλάδα, είναι απόλυτα ταυτισμένος με αυτό που διεθνώς χαρακτηρίζεται: “agent provocateur”.

Το επικίνδυνο και θλιβερό συμπέρασμα που εξάγεται, όταν ο Αμερικανός Πρέσβης, κατηγορεί τους Μακεδόνες ότι, διαμαρτύρονται για την υφαρπαγή της ταυτότητός τους, την κλοπή της Ιστορικής κληρονομιάς τους και τον δεδομένο μελλοντικό γεωπολιτικό κίνδυνο που απειλεί τα σπίτια και την γη τους, επειδή …. τάχα εξυπηρετούν συμφέροντα του Πούτιν εναντίον των ΗΠΑ, είναι πως ο Πρέσβης, έχει πλήρη άγνοια του εθνικού συναισθήματος του λαού της χώρας, στην οποία είναι πρεσβευτής. Ή κάτι πιθανότατο και ατυχώς ακόμη χειρότερο, σκοπίμως αγνοεί το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων, για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Αν πάλι πιστεύει πράγματι αυτά που δηλώνει, τότε είναι εγκλωβισμένος και αυτός, αλλά κυρίως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, σε μια θανατηφόρα περιδίνηση μέσα στην ανίερη πλάνη ότι, τα συμφέροντά τους είναι τα μόνα που υπάρχουν (και «μετράνε») στον πλανήτη, και πως λαοί όπως οι Έλληνες, είναι αναλώσιμοι και ασήμαντοι. Αυτή την  μανιοκαταθλιπτική, εσωστρεφή και εν τέλει πολιτικά διεστραμμένη αντίληψη, ο Ελληνικός Λαός, την έχει στο ιστορικό διάβα του, πολλές φορές τιμωρήσει σε μεγάλους και «ανίκητους» αντιπάλους, και θα την τιμωρήσει ξανά χωρίς οίκτο.

Με τις δηλώσεις του ο Κος Πάϋατ, δίνει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ένα τυπικό άλλοθι, ώστε να στήσει ένα ολόκληρο οικοδόμημα επιχειρημάτων με στόχο να αιτιολογηθεί η αντίδραση του λαού, ως δήθεν «ξενοκίνητη». Μια καθαρή τακτική αποπροσανατολισμού των Ελλήνων πολιτών, βγαλμένη από τα εγχειρίδια της CIA. Μια τακτική που παρουσιάζει την αντίδραση των Ελλήνων ως ξενοκίνητη, ενώ την απροκάλυπτη και θρασεία ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά μας ως άποψη της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν σταματούν όμως εκεί. Πηγαίνουν τον πήχη πιο ψηλά και προειδοποιούν για «ρωσική μόχλευση» των εθνικών εκλογών, μέσω hacking!!!! Κι εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται σχεδόν ευτράπελα, αφού αυτό το σενάριο το χρησιμοποίησαν και εντός Αμερικής, στο δήθεν χακάρισμα των Ρώσων υπέρ του Τραμπ, με αποτελέσματα ξεκαρδιστικής γελοιότητος.

Δεν πρέπει όμως να βλέπουμε αυτά τα ζητήματα, αποσπασματικά. Όσο και να διέπονται από την «πολιτική μυωπία» κάποιου υπαλλήλου σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι κινήσεις αυτών των δυνάμεων, είναι πάντα, (χωρίς καμία εξαίρεση), τμήμα κάποιου ευρύτερου σχεδίου, ψηφίδες ενός  μεγαλύτερου εθνοτοξικού ψηφιδωτού.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν φαίνεται καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η Αμερικανική Πρεσβεία κλιμακώνει επιτήδεια την Ρώσο-φοβία στην Ελλάδα.

Συμπίπτει με την κλιμάκωση της πολυετούς έρευνας, τριών εισαγγελέων, (οι οποίοι μάλιστα είχαν καταγγείλει και απόπειρες ξένης δύναμης να επηρεάσει το έργο τους)  το αποτέλεσμα των ερευνών των οποίων είναι ότι στις 19 Απριλίου, θα δικασθεί (ερήμην) ξένος πράκτορας, ως ο ιθύνων νους και οργανωτής των  παρακολουθήσεων των τηλεφώνων του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και εκατό τριών ακόμη Υπουργών και κρατικών αξιωματούχων της Πατρίδας μας.

Την στιγμή λοιπόν που οι ΗΠΑ, θα καταλήξουν να καθίσουν στο σκαμνί κατηγορούμενες επί της ουσίας για κατασκοπία, μετά από μια δαιδαλώδη και σαφώς επικίνδυνη δικαστική έρευνα, αυτή την στιγμή, «πετάνε την μπάλα στην κερκίδα» και παρουσιάζουν εαυτούς «φίλους», ενώ βεβαίως δαιμονοποιούν τους Ρώσους, έχοντας έτσι διπλό όφελος!

Για αυτό που είναι ίσως, το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπίας του 21ου αιώνα και που έγινε και από συμμαχική δύναμη και που περιλαμβάνει κι άλλες πτυχές, όπως αποκαλύπτουν και οι πιθανές διασυνδέσεις αυτού του σκανδάλου, με σενάρια δολοφονίας του Πρωθυπουργού και τις φωτιές του 2007, γι αυτήν λοιπόν την τεράστια «νάρκη» στις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, πιθανότατα δεν θα δείτε τίποτε στις ειδήσεις και στις εφημερίδες. Κι αν δείτε κάτι, θα είναι υποβαθμισμένο, απομειωτικό, αφηρημένο και πρόχειρο.

Αν ήταν να πέσουν δυο κούτες σε λαική αγορά, προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα των ελλήνων βιοπαλαιστών μικροπωλητών, ίσως και να βοούσε η Ελλάδα, για κίνδυνο ανατροπής πολιτεύματος…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/presbeiais-ths…-pantodunamou#ixzz5i2jQH0sJ

Exit mobile version