Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει «τουρκική» και «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα!

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει μέρα με την ημέρα το καταστροφικό περιεχόμενό του.

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καλύπτει τη χρονική περίοδο του έτους 2018.

Αναφερόμενο στην Ελλάδα το State Department αφήνει σαφέστατες αιχμές, λέγοντας: “Ενώ το Σύνταγμα και ο νόμος απαγορεύει διακρίσεις εναντίον μειονοτήτων, παρόλα αυτά υπάρχει θέμα, αν και η κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Πολλά άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη μειονότητας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έκφραση της ταυτότητας τους και στη διατήρηση της κουλτούρας τους”

Η έκθεση αφήνει αιχμές για την απαγόρευση χρήσης του όρου «τουρκικός» από Ενώσεις στην Θράκη και τον αυτοπροσδιορισμό ως «μακεδόνων» σλαβικών ομάδων στην Ελλάδα.

Αν και καταγράφεται η τριπλή διάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη (εθνικά τουρκική, πομακική, και ρομά) και οι καταγγελίες για άσκηση πίεσης σε Πομάκους και Ρομά για να δηλώσουν «εθνικά τούρκοι», η έκθεση επικρίνει την Ελλάδα γιατί δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται την χρήση του όρου «τουρκικός» σε ενώσεις στην Θράκη, κάνοντας ειδική αναφορά στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Επικρίνεται επίσης η Ελλάδα, επειδή «θέτει νομικούς περιορισμούς στις ονομασίες των ενώσεων πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται σαν εθνικά Μακεδόνες».

Όλοι εκείνοι που με θράσος παρουσίαζαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών από «έντιμο συμβιβασμό» μέχρι και… θρίαμβο, βλέπουν τώρα να ξεδιπλώνεται το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής σε βάρος της Ελλάδος, έχοντας μάλιστα και τις πλάτες των ΗΠΑ, οι οποίες ήταν ο αρχιτέκτονας-κατασκευαστής του «βούρκου» των Πρεσπών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-steit-ntipartment-anagnwrizei-tourkikh-kai-makedonikh-meionothta-sthn-el#ixzz5iBXRIQZL

Exit mobile version