Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής για τις αλλαγές στην Παιδεία

Το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής για τις αλλαγές στην Παιδεία

Παραμυθιάζει σοσιαλδημοκρατικά και τσακίζει νεοφιλελεύθερα το νέο σύστημα για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Παράδεισος των φροντιστηρίων και ποδοσφαιροποίηση πλέον της εκπαίδευσης.

Οριστική είναι η κατάργηση της κλασικής παιδείας που από 3ετούς φοίτησης όπως προέβλεπε ο θεσμός του Γενικού Λυκείου, μειώνεται στα 2 έτη και με ταυτόχρονη μετατροπή του τελευταίου έτους σε καθαρά προπαρασκευαστικό για τις εξετάσεις, προθάλαμο για την Ανώτατη εκπαίδευση.

Η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, είναι αποπροσανατολιστική αφού οι νέες εξεταστικές διαδικασίες στέλνουν ακόμα πιο βαθειά τους υποψηφίους και τους γονείς τους στην αγκαλιά της παραπαιδείας.

Οι μαθητές χωρίζονται και επισήμως σε δύο κατηγορίες, τους «πράσινους» και τους «κόκκινους». Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας πριν μερικούς μήνες για τις «πράσινες» σχολές με την λιγότερη ζήτηση, και τις «κόκκινες» σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Θρίαμβος του ποδοσφαίρου και στην εκπαίδευση.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά γίνονται διπλές αφού οι ενδοσχολικές θα γίνονται σε επίπεδο νομού. Και χωρίς ισονομία αφού οι υποψήφιοι ενός νομού μπορεί να διαγωνιστούν σε ευκολότερα ή δυσκολότερα θέματα από συνυποψήφιούς τους  άλλου νομού. Οι δε καθηγητές θα υποστούν αφόρητη πίεση από μαθητές και γονείς για να βάλουν υψηλότερη βαθμολογία στα παιδιά του σχολείου τους.

Ρουλέτα γίνεται και η επιλογή σχολής αφού καλείται ο μαθητής να αποφασίσει σε μικρότερη ηλικία με ταυτόχρονο περιορισμό των δυνατοτήτων επιλογής.

Τιμωρεί δε το νέο σύστημα τους μαθητές που διάλεξαν να εισαχθούν σε σχολές χωρίς πανελλαδικές αφαιρώντας τους τη δυνατότητα μετεγγραφής μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κοινωνικές συνθήκες (οικονομικές, οικογενειακές) που θα έχουν διαμορφωθεί.

Οι ψευτοσοσιαλισμοί και οι νεοφιλελευθερισμοί στην παιδεία βρίσκουν αντίθετο το μέτωπο νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Το Εθνικό κράτος στο οποίο προσβλέπουμε έχει σε προτεραιότητα την Εθνική Παιδεία που θα πλάθει Έλληνες επιστήμονες και ακαδημαϊκούς πολίτες και δεν θα προετοιμάζει υπηρέτες των συμφερόντων του σάπιου σημερινού συστήματος. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Ελληνικά σχολεία και ελληνοπρεπή παιδεία

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-metwpo-neolaias-ths-chrushs-aughs-gia-tis-allages-sthn-paideia#ixzz5iEtIxkJt

Exit mobile version