Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο αριστερισμός στην Παιδεία και η ξεχασμένη εγκύκλιος 1010 του «Γέρου της Δημοκρατίας»

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Ομιλώντας προχθές εις την βουλή ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού επισήμανε τις βαρύτατες ευθύνες της ψοφοδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, για την διείσδυση του αριστερισμού στην παιδεία, θυμίζοντας την επιστολή του Κωνσταντίνου Τσάτσου προς τον Καραμανλή τον Δεκέμβριο του 1975, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικώς τα εξής: “Οι αριστεροί καθηγηταί με την μασωνική αλληλεγγύη και την μαχητικότητά τους κατορθώνουν να πληρώσουν όλες τις κενές έδρες (και είναι πολλές) με ομοϊδεάτες τους. Έτσι τώρα η Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών, άλλοτε προπύργιο των πιο αφορήτων αντιδραστικών τάσεων, με γοργό ρυθμό μετασχηματίζεται σε Σχολή όπου θα επικρατούν οι αριστερίζοντες, όπως συμβαίνει άλλωστε με την Φιλοσοφική και την Νομική Σχολή Θεσ/νίκης, που έχουν ήδη καταντήσει εξαρτήματα του Συγκροτήματος Λαμπράκη. Έτσι οι κ. καθηγηταί και όταν εκλέγουν νέους συναδέλφους ή επιμελητάς ή βοηθούς και όταν διδάσκουν, δρουν ανεξέλεγκτα πολιτικώς και γίνονται οι σημαιοφόροι των αριστεριζόντων φοιτητών… Υποστηρίζεται ότι ο αριστερισμός αυτός στα Πανεπιστήμια είναι μπόρα που θα περάση, όπως πέρασε σε πολλές άλλες χώρες. Δεν συμφωνώ.

Ευκαιρίας δοθείσης, ας δούμε πώς αντιμετώπισε την μαρξιστική προπαγάνδα στα σχολεία μια δημοκρατικότατη κυβέρνηση, αυτή του Γεωργίου Παπανδρέου, γνωστού και ως «Γέρου της Δημοκρατίας»!

Ήταν τέτοιες ημέρες του 1965 σαν τις σημερινές, που εξεδόθη η 1010 εγκύκλιος του Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος εκτός από πρωθυπουργός ήτο και υπουργός Παιδείας, σχετικώς με την κομμουνιστική διείσδυση στα σχολεία, από τους προβατόσχημους λύκους της «Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη».

Ιδού το περιεχόμενόν της: «Πανταχόθεν καταγγέλλεται ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Λαμπράκη καταβάλλει μεγάλας προσπαθείας προσεταιρισμού μαθητών των Γυμνασίων…

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

 

Exit mobile version