Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συστηματικά αφήνει εκτός φθηνής χρηματοδότησης την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ακόμη μια φορά ισοσταθμίζει την επιβράδυνση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής με επιλεκτικό φθηνό δανεισμό προς τις τράπεζες της στενής ευρωζώνης, δηλαδή την μερίδα του λέοντος θα λάβει πάλι η Ιταλία και η Ισπανία ενώ συστηματικά παραμένει εκτός φθηνής χρηματοδότησης η Ελλάδα με τον Τσίπρα να πανηγυρίζει για τα πανάκριβα δάνεια που συνάπτει λίγο πριν τελειώσει η θητεία μιας ακόμη αριστεροδεξιάς κομμουνιστικής μεταπολιτευτικής κυβέρνησης.

Στις 7 Μαρτίου 2019 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικονομία της ευρωζώνης. Ειδικότερα η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει την πρόθεση της για την τρίτη φάση των Στοχευμένων Πράξεων Μακροπρόθεσμης Χρηματοδότησης ή TLTRO III (Targeted Long Term Refinancing Operation – TLTRO) με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2019 και λήξη τον Μάρτιο του 2021. Με μια απλή παρατήρηση τα TLTRO ενεργοποιούνται όταν έρχεται σε ύφεση η γερμανική οικονομία, έτσι ώστε οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις εξαγωγές της.

Αναλυτικά η ΕΚΤ είχε τότε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει ένα νέο τρίτο γύρο έκτακτης φθηνής και μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης προς τις τράπεζες της ευρωζώνης με μικρό ή μηδενικό επιτόκιο. Στους πρώτους δύο γύρους των TLTRO, τον Ιούνιο του 2014 και τον Μάρτιο του 2016, η Ελλάδα είχε αποκλειστεί από αυτή την φθηνή χρηματοδότηση επειδή δεν ήταν αξιόχρεη. Άρα και αυτή την φορά το κύριο μέρος της χρηματοδότησης θα μεταφερθεί πάλι κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ υπάρχουν φήμες για την συμπερίληψη σε μικρό ποσοστό των τραπεζών στην Ελλάδα, αυτή την φορά στο τρίτο TLTRO.

Τώρα ένα ποσοστό από το TLTRO 3 θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στην Ελλάδα λόγω της πρόσφατης αναβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης (πχ Moody’s, Standard & Poor’s). Μόνο που η ΕΚΤ γνωρίζει ότι με το αριστεροδεξιό δουλοπρεπές σύστημα της μεταπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν πρόκειται ποτέ να έρθει πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Οι οικονομικοί αναλυτές της ΕΚΤ είναι πραγματιστές και καταλαβαίνουν ότι η πρόσφατη πιστοληπτική αναβάθμιση έγινε ώστε να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να δανειστεί με ληστρικά επιτόκια από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά.

Με απλά λόγια το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να χρησιμοποιεί το ευρώ αλλά να μην αποδέχεται η ΕΚΤ να αναλάβει το εθνικό της χρέος, είτε άμεσα είτε μέσω έκτακτης φθηνής και μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης όπως τα TLTRO. Δηλαδή με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει την ευελιξία των επιτοκίων και της συναλλαγματικής διαφοράς ενός Εθνικού Νομίσματος που να αντιστοιχεί στην πραγματική δυναμική της οικονομίας της.

Αδιαμφισβήτητα η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει το 2010 αλλά οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν μεγάλη έκταση σε ένα σημαντικό μέρος του Ελληνικού χρέους. Όμως με τα μνημόνια και την απαραίτητη συνεργασία από το δουλοπρεπές πολιτικό σύστημα της αριστεροδεξιάς κομμουνιστικής νεοφιλελεύθερης μεταπολίτευσης το ιδιωτικό χρέος των γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών τραπεζών μεταφέρθηκε στον Έλληνα φορολογούμενο.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που αποτελείται από τα ίδια αριστεροδεξιά πρόσωπα, δεν όρθωσε αντίσταση στην καταστροφική μη-αποδοχή του χρέους της Ελλάδος από την ΕΚΤ όταν μπήκε στο κοινό νόμισμα της ευρωζώνης. Με αυτό τον τρόπο θα είχε βγει άμυνα στις παράλογες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών για την μεταφορά του ιδιωτικού τους χρέους στον Ελληνικό Λαό.

Παράλληλα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους κατασπαταλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία σε κομματικούς και ιδιοτελείς σκοπούς που δεν ευεργέτησαν το δημόσιο συμφέρον. Επιπροσθέτως το κομμουνιστικό νεοφιλελεύθερο κόμμα της μεταπολίτευσης, με τα πολλά ονόματα και τα πολλά αναχώματα που νέμεται την κυβέρνηση στην Πατρίδα μας, άφησε να διαλυθεί η πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα προς όφελος των επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πολιτική των επιχορηγήσεων για την καταστροφή κάθε είδους προϊόντος και υποδομής, από ροδάκινα μέχρι καΐκια.

Μόνο μια Εθνικιστική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να ορθώσει πολιτική άμυνα ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους που ληστρικά εκμεταλλεύονται την Πατρίδα μας σε κάθε ευκαιρία με την βοήθεια του μεταπολιτευτικού κλεπτοκρατικού καθεστώτος.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-eurwpaikh-kentrikh-trapeza-susthmatika-afhnei-ektos-fthhnhs-chrhmatodoths#ixzz5iWh9QjGf

Exit mobile version